fbpx


Meniny dnes: zajtra:

TRÉNERSKO-METODICKÁ KOMISIA:

1.TMK oznamuje záujemcom o trénersky kurz GRASSROOTS C, že v prvých mesiacoch roka 2022 má v pláne v prípade záujmu otvoriť kurz. Kurz bude otvorený len v prípade dostatočného počtu záujemcov (20 – 25 ľudí).

Z tohto dôvodu žiadame záujemcov o nahlásenie sa na mail sekretariátu ObFZ – Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. (meno a priezvisko, mail, tel. kontakt). V súčasnosti je nahlásených 19 uchádzačov.

2.TMK VsFZ oznamuje, že začiatkom roka v Košiciach sa uskutoční trénerský kurz GRASSROOTS B. Záujemcovia sa môžu predbežne prihlásiť na mail sekretariátu ObFZ – Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. (meno a priezvisko, mail, tel. kontakt). V súčasnosti je nahlásených 9 uchádzačov.

 

DISCIPLINÁRNA KOMISIA:

Disciplinárna sankcia po 5. ŽK – nepodmienečne pozastavenie výkonu športu, podľa čl. 37/5a DP na 1 súťažné stretnutie:

U 134: Milan Duda (1445371) Chmiňany, od 22.11.2021 + 10 €

U 135: František Tomeček (1312442). DK na základe podnetu DK VsFZ a vlastných zistení, za porušenie povinnosi vyplývajúcého z rozhodnutia DK VsFZ, ktoré je pre neho záväzné, podľa čl. 64/1b DP. DK ukladá DS pozastavenie výkonu funkcie delegáta na 6 mesiacov, podľa čl. 64/2 DP, od 25.11.2021 + 10 €

Odvolanie proti rozhodnutiu Disciplinárnej komisie ObFZ (okrem rozhodnutí podľa čl. 37/3, čl. 5 alebo čl. 8 DP) sa podáva na Disciplinárnu komisiu ObFZ v lehote do siedmich dní odo dňa oznámenia rozhodnutia Disciplinárnej komisie ObFZ (čl. 84 ods. 1 DP).

 

SEKRETARIÁT:

1.Upozorňujeme FK, že každý klubový manažer obdržal informáciu ohľadom čerpania kreditov v eshope SFZ, ktoré je potrebné zrealizovať do konca novembra. V opačnom prípade kredity prepadnú !!! Informácie si môžete pozrieť na:

https://podporamladeze.futbalsfz.sk

2. Fond na podporu športu vyhlásil dňa 15.11.2021 výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie príspevku určeného na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry s alokáciou 20 mil. eur.

Znenie výzvy, ktorá obsahuje všetky podrobné pravidlá a podmienky poskytnutia príspevku nájdete na nasledujúcom linku: https://www.fondnapodporusportu.sk/moznosti-podpory/sportova-infrastruktura

3.EURÁ z EURA je nový projekt Slovenského futbalového zväzu, ktorý má slúžiť na zlepšenie úrovne športovej infraštruktúry amatérskeho futbalu. Finančné prostriedky získal SFZ za postup na EURO 2020.

Finančný príspevok budú môcť uchádzači využiť na výstavbu alebo obnovu tréningových ihrísk a plôch s prírodnou alebo umelou trávou, hlavných hracích plôch futbalových ihrísk a štadiónov, výstavbu a rekonštrukciu tribún, športového zázemia (šatne, sociálne priestory, regenerácia), na nákup a inštaláciu zavlažovacích systémov, vybudovanie osvetlenia hracích plôch, ale aj na iné podobné účely, ktoré naplnia ciele projektu.

O podporu sa môžu uchádzať napr. amatérske futbalové kluby, obce, ale aj iné subjekty, ktoré majú futbalovú infraštruktúru vo vlastníctve, nájme, alebo majú iné právo jej užívania. Výška finančnej podpory na jeden projekt je od 10 000 eur do 50 000 eur. Zároveň uchádzač musí projekt spolufinancovať minimálne 25 percentami z celkovej sumy projektu.

Prihlasovanie sa do projektu EURÁ z EURA sa spustí v pondelok 29. novembra 2021. Žiadatelia sa budú môcť zaregistrovať a vyplniť elektronický formulár  po spustení prihlasovania prostredníctvom webovej stránky https://sfz.egrant.sk/. Projekty budú môcť žiadatelia následne predkladať do 10. januára 2022 a termín vyhodnotenia a schvaľovania projektov bude najneskôr 15. marca 2022. Výzva s podrobnými informáciami bude zverejnená prostredníctvom oficiálnych informačných kanálov SFZ.