fbpx


Meniny dnes: zajtra:

 ŠPORTOVO – TECHNICKÁ KOMISIA:

1.ŠTK upozorňuje FK, že stretnutia dohrávok, ktorých termíny sú dohodnuté a schválené, sú FK povinné pripraviť a odohrať aj na schválených náhradných

hracích plochách s UT, nakoľko uvedené termíny pre zabezpečenie nerušeného priebehu jarnej časti SR sú nemenné. V prípade nepripravenia hracej

plochy ŠTK bude postupovať v zmysle SP, čl. 82.

2.ŠTK nariaďuje odohrať stretnutia:

- VI. a VII. liga dospelých – 14.kolo dňa 27.3.2022 o 15:00 hod., 15.kolo dňa 3.4.2022 o 15:30 hod.,

- VI. liga žiakov – 14.kolo dňa 26.3.2022 o 15:00 hod., 15.kolo dňa 2.4.2022 o 15:00 hod.

Schválené výnimky z hracích dní a časov ostávajú v platnosti.

3.ŠTK dáva na vedomie FK, ktorých družstvá štartujú v mládežníckych súťažiach, že Veľkonočné prázdniny sú v termíne od stredy 14.4. do utorka 19.4.22.

ŠTK ponúka možnosť zmeny termínov týchto stretnutí plánovaných cez Veľkonočné sviatky na základe preloženia vzájomnej dohody cez – žiadosť

o zmenu termínu stretnutia/ihriska. ŠTK žiada o predloženie predmetných zmien v čo najkratšom čase.

 

DISCIPLINÁRNA KOMISIA:

U 136: Martin Kolesár (1371137) Petrovany, DK berie na vedomie žiadosť o upustenie od výkonu zvyšku disciplinárnej sankcie a rozhodla, že podľa 41/1 DP podmienečne upúšťa od výkonu zvyšku disciplinárnej sankcie (2 týždne) a určuje skúšobnú dobu do 30.06.2022 + 10 €

U 137: DK oznamuje všetkým účastníkom súťaží  riadených ObFZ Prešov, že výkon disciplinarnej sankcie na časové obdobie bol prerušeny počas obdobia, ktorého neprebieha žiadna majstrovská súťaž (“zimná prestávka”), podľa čl. 17/8 a čl. 34/7 DP. Disciplinárna sankcia začína plynúť od pondelka toho týždňa, v ktorom príslušná súťaž začína, podľa čl. 35a/7 DP.

V prípade nejakých nejasnosti alebo pochybnosti ohľadom disciplinárnych sankcií udelených na časové obdobie (na týždne a mesiace) FK môžu kontaktovať predsedu DK, na disciplinárne sankcie udelené na počet stretnutí bude ISSF upozorňovať v zápise o stretnutí. Upozorňujeme, že podľa čl.35/1 DP za vykonanie disciplinárnej sankcie uloženej disciplinárnym orgánom zodpovedá ten, komu bola uložená a podľa čl. 35/2 DP a klub spoluzodpovedá za vykonanie disciplinárnej sankcie, ktorá bola uložená jeho družstvu.

Odvolanie proti rozhodnutiu Disciplinárnej komisie ObFZ (okrem rozhodnutí podľa čl. 37/3, čl. 5 alebo čl. 8 DP) sa podáva na Disciplinárnu komisiu ObFZ v lehote do siedmich dní odo dňa oznámenia rozhodnutia Disciplinárnej komisie ObFZ (čl. 84 ods. 1 DP).

 

TRÉNERSKO-METODICKÁ KOMISIA:

1.TMK ObFZ Stará Ľubovňa oznamuje, že v mesiacoch máj – jún má v pláne uskutočniť trénerský kurz GRASSROOTS C. Záujemcovia sa môžu predbežne prihlásiť sekretárovi p. K.Kačmarčíkovi na tel. číslo: 0905 065 099.

 

ZMENY V OBSADENÍ R a DZ:

- 7.liga dorast 8.kolo:

19.3.2022 o 14:30 hod.   Gregorovce – Víťaz   P.Kožlej za Andrejka

-6.liga žiaci 10.kolo:

19.3.2022 o 12:00 hod.  Gregorovce – Víťaz   P.Kožlej za Andrejka

 

SEKRETARIÁT:

- Upozorňujeme FK na možnosť čerpania dotácie 15% zo Zákona o športe za rok 2022 v podobe kreditov je možné cez E-shop SFZ.

- V zmysle obežníka FIFA číslo 1787 sa neplnoleté osoby, ktoré utekajú bez sprievodu (rozumej bez rodičov) z Ukrajiny do iných krajín v dôsledku ozbrojeného konfliktu považujú za osoby, ktoré spĺňajú požiadavky článku 19 od. 2 písmeno d). Neplnoleté osoby, ktoré utekajú v sprievode (rozumej s rodičmi, príp. jedným rodičom) sa považujú osoby, ktoré spĺňajú požiadavky článku 19 ods. 2 písmeno a). Aby mohli byť takýto hráči transferovaní do klubov SFZ, je potrebné predložiť matrike SFZ príslušnú dokumentáciu. Ak ide o osoby považované za odídencov, t. j. bez sprievodu rodičov (19-2d): 1. doklad totožnosti hráča, 2. rodný list hráča, 3. doklad o statuse odídenca (utečenca), 4. doklad o ubytovaní hráča ak je v opatrovníctve rodiny, vrátane dokladu totožnosti osoby, do opatery ktorej bol zverený, 5. súhlas osoby, do opatrovníctva ktorej bol hráč zverený s jeho registráciou za žiadajúci futbalový klub, 6. (stručná) informácia o súčasnej situácii rodičov hráča. Ak ide o hráča, ktorý je v sprievode aspoň jedného z rodičov (19-2a): 1. doklad totožnosti hráča, 2. rodný list hráča, 3. doklad totožnosti sprevádzajúceho rodiča, 4. pracovné povolenie rodiča, 5. pracovná zmluva rodiča alebo potvrdenie zamestnávateľa, 6. doklad o bydlisku rodiča na Slovensku. Pre oba typy transferov vo všeobecnosti platí: 1. takéto transfery je možné realizovať do 7. apríla 2022 do čisto amatérskych klubov; 2. ak je odídenec zverený na Slovensku do opatery rodiny, doklad o zverení a doklad totožnosti osoby, do opatery ktorej bol hráč zverený; 3. ak je odídenec ubytovaný napr. v internátnom alebo podobnom zariadení, je nutné predložiť potvrdenie z tohto zariadenia; 4. v prípade, že niektorý z požadovaných dokumentov nie je k dispozícii, napr. rodný list, potvrdenie o ubytovaní, zamestnaní atď., je žiadajú klub povinný ozrejmiť konkrétnu situáciu tak, aby mohla byť spracovaná pre posúdenie orgánmi FIFA; 5. u hráčov mladších ako 10 rokov sa uvedená procedúra nevyžaduje, hráča registruje klub priamo prostredníctvom elektronickej podateľne v issf; 6. vyššie uvedené pravidlá platia rovnako pre chlapcov ako aj dievčatá. Je pravdepodobné, že záujem o registráciu takýchto hráčov bude značný, preto by matrika SFZ privítala, keby boli doklady skenované (nie fotené), najlepšie vo formáte pdf. Zo strany FIFA, ktorá bude posudzovať jednotlivé žiadosti je prísľub, že bude prihliadať na mimoriadny stav ako aj kvalitu predložených dokladov.