fbpx


Meniny dnes: zajtra:

 

Futbalisti TJ Družstevník Tulčík sú na tom o oznanie lepšie, než v ostatných sezónach. V úvodných piatich zápasoch ročníka 2024/25 prehrali len jeden zápas a to bol štart do sezóny, aký už dávnejšie nepamätajú. Neskôr síce pribudli dve prehry, no aktuálna štvrtá pozícia v tabuľke 9. ligy ObFZ Prešov ešte stále nie je na zahodenie, len, ako sa hovorí, netreba to zakríknuť.

Hovorí sa, že nová metla dobre metie. Čo je na tom pravdy? „Dúfam, že nám nasadenie vydrží čo najdlhšie,“ diplomaticky odpovedá Rastislav Kostelník, ktorý je na lavičke A mužstva TJ Družstevník od leta.

Jeho zverenci mohli byť v tabuľke ešte vyššie, bodovo možno aj na úrovni vedúcich Medzian, no to by sa nemalo stávať, že strieľajú góly do vlastnej siete. Akoby nestačil nešťastný moment z druhého kola v domácom stretnutí práve proti aktuálnemu lídrovi, o ktorý sa postaral stredopoliar Jozef Dzivý, uplynulú nedeľu ho na ihrisku TJ Polhoran Poloma napodobil obranca Aleš Jílek. Hostia viedli od 14. minúty po góle Michala Simana, na konci úvodnej polhodiny prišiel smoliarsky moment, po ktorom bolo vyrovnané. Presne v 50. minúte padlo rozhodnutie z kopačky domáceho Lukáša Bujňačeka – 2:1. „Mali sme premeniť vyložené šance v prvom polčase, bol by to úplne iný zápas. Takto sme vlastným gólom naštartovali súpera. Nemáme sa na čo vyhovárať, o body sme sa pripravili my sami,“ nešetril R. Kostelník kritikou do vlastných radov.

VZ6 4270

 

Mimochodom, na súpiske Tulčíka figuruje meno možno najstaršieho hráča súťaže, ktorým by mohol byť 52-ročný Gabriel Kvočka. Medzi žrďami sa strieda s Martinom Tomaščíkom. V čom je teda „kľúč“ nominácie na jednotlivé duely? „Vďaka nemu, jeho ochote a chutí pomáhať, keďže veku je len číslo, môžem použiť o 21 rokov mladšieho Martina ako hráča do poľa.“

Na záver nedeľňajšia prognóza... Vlani prehral Družstevník v Haniske 4:7, doma vyhral 3:0. Ako to bude teraz? Necháme sa prekvapiť, „môže to byť zaujímavé,“ dodal R. Kostelník, ktorého zverenci budú mať výhodu domáceho prostredia.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť