fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V nových dresoch zapózovali pred objektívom fotoaparátu futbalisti TJ Družstevník Víťaz. Nie je to takpovediac najčerstvejšia snímka, lebo takto „vyfintení“ behali po ihrisku už pred tromi týždňami. A či im „fungľové“ dresy priniesli v ostatných troch vystúpeniach 8. ligy ObFZ Prešov aj potrebné šťastie, o tom sme sa rozprávali s hrajúcim prezidentom klubu Petrom Stašíkom.

Vitaz nove dresy

 

„Malá slávnosť sa u nás udiala pred domácim stretnutím so Sedlicami v poslednú septembrovú sobotu. Dostali sme nové dresy o nášho sponzora spoločnosti RUDYK s.r.o. a posvätiť nám ich prišiel pán farár Marek Hnat. Možno aj preto sme ich krst mohli osláviť víťazstvom 5:3. Vyzerá to skôr na hokejový výsledok, no keď sa už raz v niektorom súboji roztrhne vrece s gólmi, takto to zavše dopadne. A treba dodať, že na obidvoch stranách by sa bolo vošlo medzi žrde ešte viac.“

V ďalšom rozprávaní dostalo priestor vystúpenie Víťaza v Drienove, v ktorom vraj hostia stratili dva body... „Všetko sme mali parádne rozbehnuté, za stavu 0:1 mali naši chlapci na kopačkách ešte dva klince do domácej rakvy, no vyložené šance nepremenili. Navyše sa im v ten deň nechcelo behať. Trest prišiel v podobe vyrovnávajúceho gólu a výsledkom 1:1 sa tento duel aj skončil.“

Naposledy to bolo malé sklamanie z Janovčanov, ktorí prišli v nedeľu do Víťaza iba desiati a kým sa dostavil ich jedenásty hráč, prehrávali už 0:2. „S prehľadom sme v zostávajúcom priebehu udreli ešte trikrát, výsledok 5:0 nepotrebuje ďalší komentár,“ uviedol P. Stašík.

A ako to môže dopadnúť v nedeľu v Solivare? Pôjde o meranie síl štvrtého s tretím. „Šláger kola? Verme, že na ihrisku to bude badateľné. Už takých zápasov bolo veľmi veľa, narýchlo si spomínam na štvrťstoročie dozadu, keď sme ako nováčik najvyššej okresnej súťaže pricestovali na Solivar. My ako nečakaný líder, domáci v tabuľke hneď za nami. V našej bránke exligista Ján Vaško, v pozícii hrajúceho trénera Solivaru ich najväčšia hviezda, dnes uznávaný tréner Jozef Kostelník. Zrodila sa remíza 1:1 , ktorú by som bral aj teraz,“ dodal P. Stašík.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť