fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Ražňany – Pušovce 0:0. Taký je výsledok zápasu 9. kola 8. ligy ObFZ Prešov. Proti sebe nastúpili desiaty a piaty celkom tabuľky, favoritom boli hostia, papierové prognózy sa nenaplnili. Zato iná predpoveď áno. Hrali totiž dva celky s najslabšou ofenzívou, bezgólová remíza teda možno ani tak veľmi neprekvapila. Alebo áno? Pýtali sme sa hrajúceho trénera Ražnian Matúša Janigu.

... Najprv na samotné dianie na ihrisku.

Prvý polčas sa hralo od šestnástky po šestnástku, no zato v dobrom a svižnom tempe. Po výmene strán prevzali iniciatívu Pušovce, ktoré najčastejšie hrozili brejkmi. Nás našťastie podržal brankár Lukáš Juraško a to minimálne tromi skvelými zákrokmi. Aj preto sme so získaným bodom vcelku spokojní.

Tá vaša strelecká mizéria... Je to tradične o nepremieňaní šancí, alebo ani tie veľmi neprichádzajú?

Je to stále o tom istom. Na strelenie gólu ich potrebujeme veľa možností. No treba tiež objektívne priznať, že sú aj zápasy, kedy si ich len ťažko dokážeme vypracovať. Chýba nám klasicky útočník, ktorý by dal za sezónu aspoň dvanásť gólov. Za ostatné štyri sezóny, vrátane tejto, sme mali zakončovateľa s maximálne šiestimi presnými zásahmi. Áno, je to fajn, keď sa strelecká produktivita rozdelí medzi viacerých hráčov, no tradičný strelec by sa nám naozaj zišiel.

VZ6 5954

 

Pohľad na tabuľku nepoteší. Málo bodov, málo strelených gólov - no paradoxne máte štvrtú najlepšiu obranu... Avšak pred týždňom v Malom Šariši to bolo akoby naopak. Skórovali ste až trikrát, no zároveň inkasovali až päťkrát...

Ten zápas sme si to prehrali sami. Domácim sme ponúkali šance ako na podnose – a to nepresnými prihrávkami, ktoré končili na ich kopačkách. Následné brejky hráči súpera dokázali zužitkovať.

V Sedliciach to budete mať v nedeľu ťažké. Súhlasíte?

Či ťažké, to vopred nikto nevie. Náročné to bolo aj pred niekoľkými dňami v Petrovanoch, nakoniec sa favorit s nami vytrápil a vyhral len najtesnejším rozdielom 1:0. V Sedliciach sa pobijeme o prvé body z ihrísk súperov.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť