fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Iba jediné stretnutie sa v 11. kole 7. ligy ObFZ Prešov skončilo výsledkom 1:2 pre hostí. Uzovský Šalgov prehral takýmto pomerom gólov s Hrabkovom. Poniektorí to možno aj tušili, dôvodov na takého úvahy bolo viac... Napríklad, hostia nezvyknú v tejto sezóne vonku prehrávať (stalo sa len raz, v Ostrovanoch 4:6). A tiež – každá séria má svoj koniec, tá domáca trvala sedem víťazných zápasov. Buď – alebo. Platilo to druhé. Napriek tomu si Šalgovčania vytvorili rekordný zápis v najvyššej súťaži okresov Prešov a Sabinov.

„Bol to divácky zaujímavý a atraktívny zápas. Naši fanúšikovia hodnotili predovšetkým výkony na obidvoch stranách a z tohto pohľadu odchádzali domov spokojní,“ dal sa počuť tréner Uzovského Šalgova Ján Slaninka.

Zaujímavosťou je, že v doterajšom priebehu sezóny iba Terňa dostala od „sokolov“, čoby od najlepšie strieľajúceho tímu súťaže, v jednom dueli len dva góly (v 2. kole prehrala rovnako doma 1:2). Ostatní súperi viac. Napriek tomu zverenci J. Slaninku nebodovali... „Prvý polčas sme zahrali veľmi dobre. Na konci úvodnej dvadsaťminútovky, po peknom priamom kope Miloša Feketeho a následnej gólovej hlavičke Mareka Ceheľského, sme sa ujali vedenia. Neskôr chlapci zahodili ďalšie tri tutovky. Hrabkov sa ukázal ako kvalitný súper, avšak do žiadnej vážnej šance sme ho nepustili. Cez prestávku som hráčov pochválil za predvedený výkon. Nič nenasvedčovalo tomu, že v tomto zápase nakoniec vyjdú bodovo naprázdno. No stalo - a to za výrazného prispenia mojich zverencov.“

VZ6 4649

 

Skutočne, dá sa povedať, že o osude zápasu rozhodli jednotlivci, ktorí sú inak výraznými oporami svojho tímu. Dvadsať minút pred koncom si brankár Samuel Orjabinec akoby zaspomínal na svoje futbalové začiatky. Strela zhruba z 25 metrov z kopačky Jozefa Marušáka ho prekvapila natoľko, že sa mu lopta pomedzi nohy dokotúľala až za bránkovú čiaru. „Žiaľ, stalo sa. A aby toho nebolo málo, prišiel na nás herný kŕč a k ďalšej hrúbke už nebolo ďaleko. Skúsený Miro Cárik, inak výborný stopér, prihral loptu do samostatného úniku Petrovi Liptákovi. Ten so svojimi ligovými skúsenosťami nemal problém ponúknutú šancu využiť. Do konca zápasu ostávala zhruba štvrťhodina, chlapci sa snažili aspoň o vyrovnanie, ale hostia to takticky uhrali veľmi dobre.“

V nedeľu to budú pre zmenu možno hráči Kapušian, ktorí sa budú snažiť využiť nalomené sebavedomie brankára S. Orjabinca. A možno je to už zabudnutá, hoci len nedávna história. Uvidíme... „Hrali sme proti nim naposledy v sezóne 2015/2016 v druhej najvyššej okresnej súťaži. Nevieme teda, čo od nich môžeme teraz čakať, no urobíme všetko pre to, aby sme doma stratené body získali práve na ich ihrisku,“ dodal na záver J. Slaninka.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť