fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V minulej sezóne boli hráči TJ Slanské Ruská Nová Ves jedným z ašpirantov na postup z 9. ligy ObFZ Prešov, lenže... Petrovany boli, hlavne v jarnej časti, objektívne nad ich sily, no a vo finiši lepšie než chlapci z „Ruskej“ obstáli aj Sedlice.

A čo teraz? Po štyroch kolách sú zverenci trénera Lukáša Velána na čele súťaže, ako jediní zatiaľ neprehrali, majú vysoko aktívne skóre, v priamych súbojoch zdolali obidvoch súperov, ktorí sú v tabuľke hneď za nimi... A najbližšiu nedeľu ich čaká ďalší „vážny“ rival, fanúšikovia sa môžu tešiť na meranie síl s mužstvom s množstvom skúseností z najvyššej okresnej súťaže TJ Družstevník Žipov,. O tom ale až neskôr.

Poďme „zmapovať“ doterajšie vystúpenia bronzového celku z minulého ročníka v tom aktuálnom 2024/25...

V prvom kole sa predstavili v Medzanoch. Naposledy tam prehrali 1:2, no história sa neopakovala. Hosťom psychicky pomohol gól do šatne a ďalší len desať minút po prestávke. Výsledok 0:2, ktorý možno niektorí nečakali, isto potešil.

 

VZ6 5152

Z Miklušoviec si súperi zvyknú nosiť body, rovnako tomu bolo aj v 2. kole. Ani nie po polhodine viedla „Ruská“ 4:0, nakoniec vyhrala 7:2, hetrikom sa blysol Marián Hlávka.

V tretej runde pricestoval pod Slanské vrchy Tulčík. Už spomínaný Marián Hlávka od 83. minúty, kedy svojim druhým gólom zvyšoval na 4:0, možno pomýšľal na ďalší trojgólový zápis, no do konca súboja sa už skóre nezmenilo.

„Žiadne z týchto víťazstiev nebolo nečakané, súperov sme vo všetkých zápasoch prevýšili. A keď sa budeme baviť o tom, kto bol najťažším súperom, poviem práve Tulčík,“ poznamenal Lukáš Velán.

... až prišiel rad na nováčika zo Žehne, kde značka „RNV“ stratila takpovediac prvú kvetinku. Vlastne dve. Dlho sa zdalo, že rýchly gól z ôsmej minúty môže byť rozhodujúci, no nestalo sa, lebo domáci v 85. minúte vyrovnali na konečných 1:1. „Za výkon v druhom polčase je to taký primeraný trest,“ zhodnotil stručne náš spolubesedník.

Začali sme postupovou témou a v rovnakom duchu aj skončíme. Volajú fanúšikovia Ruskej Novej Vsi po 8. lige? Má na to jej tréner dostatočný hráčsky potenciál? „Potenciál tu je, posilnili sme sa niekoľkými hráčmi. Pôjdeme od zápasu k zápasu a jarné výsledky ukážu na čo reálne máme,“ odpovedal L. Velán.

Uvidíme, dáme sa prekvapiť... Koniec koncov, ako už bolo napísané, zaujímavý náboj má už najbližší majstrák, v ktorom sa jeho zverenci stretnú v domácom prostredí so Žipovom.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť