fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pre futbalistov TŠK Terňa sa sezóna v 7. lige ObFZ Prešov začala s dvojtýždňovým oneskorením. V prvom kole si chceli otestovať formu v Gregorovciach, no domáci na zápas nenastúpili. V druhom si mali merať sily so Žipovom, ktorý sa ale v „hodine dvanástej“ rozhodol pre pôsobenie v najnižšej okresnej súťaži. Až v tretej runde sa to konečne podarilo v Hrabkove a naposledy, minulú nedeľu, doma s Kapušanmi.

„Mne vlastne takáto situácia zahrala do kariet, keďže som prišiel do Terne týždeň pred začiatkom sezóny. Tým pádom som mohol lepšie spoznať hráčov a zároveň sme mohli odohrať ešte prípravné zápasy, aby sme sa spoločne pripravili na niečo nové, ako pre mňa, tak aj pre chlapcov,“ dal sa počuť tréner Jakub Štofaník. Jeho zverenci prehrali v Hrabkove 1:2. Zisk čo len bodu by bol prekvapením, no nestalo sa. „Na toto stretnutie by som najradšej zabudol. Obaja súperi ukázali kvalitu, domáci navyše s podporou svojich fanúšikov. Brankár Matej Jusko chytil penaltu, následne odkopával loptu z bránkovej čiary Vlastimil Vasko. Zhruba poslednú desaťminútovku sme hrali oslabení, dve žlté karty po sebe dostal Matúš Vasko, no nečudujem sa jeho frustrácii.“

VZ6 5916

 

Avšak, s určitosťou možno považovať za dosť nečakaný výsledok proti Kapušanom. Terňa dala päť gólov, nedostala žiaden. „Päťku“ nenastrieľali jej hráči v minulej sezóne ani raz, v tejto sa to podarilo hneď na druhý pokus. „A to sme nastúpili výrazne oslabení. Akoby toho nebolo dosť, v 25. minúte sme sa pre svalové zranenia museli narýchlo rozhodnúť pre dve vynútené striedania. Pred úvodným výkopom som chlapcom povedal, žeby ma celkom potešilo, keby sme dali desať gólov. No dali len, alebo až, päť. K tomu ďalšie zahodené šance. No konečne to začínalo vyzerať tak, ako si predstavujem. Keďže som perfekcionista, dokázal by som nájsť množstvo chýb, ktoré vieme zlepšiť a budeme na tom pracovať,“ dodal J. Štofaník.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť