fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Hoci je sezóna v okresnom futbale ešte vždy len na začiatku, tréner FK Drienov Jozef Krešák má z doterajšieho účinkovania jeho zverencov 8. lige ObFZ Prešov zmiešané pocity. Mať k dispozícii široký káder, v ktorom figuruje skoro tridsať mien, ešte neznamená, že bude všetko klapať tak ako má.

Pohľad na súpisku Drienova v domácom zápase 1. kola s Pušovcami bol zaujímavý. Základná jedenástka, plus náhradníci, z ktorých by šiesti mohli tvoriť „základ“ pre malý futbal a ešte by boli pripravení ďalší traja hráči na strádanie. Spolu teda dvadsať hráčov... „Vopred som im hovoril, že kto príde, bude napísaný na súpisku. No nech sa neurazia tí, ktorým sa ujde na začiatok len miesto na lavičke a ani tí, ktorí si nezahrajú vôbec. No stalo sa. S výnimkou dvoch či troch zranených sa mnohí cítili okrivení a o týždeň na to sme cestovali do Sedlíc trinásti,“ prezradil „pikošku“ J. Krešák.

Drienovčania prehrali úvodný duel sezóny s Pušovcami 0:1 gólom z penalty, ktorú premenil v 74. minúte hosťujúci Jakub Krištof. „Diskutabilná jedenástka, no rozhodca sa rozhodol, ako rozhodol. A to isté platí aj o situácii v závere po zákroku na Romana Siváka. Platí však, že tak ako sme predtým inkasovali z bieleho bodu, nedostali sme šancu vyrovnať z bieleho bodu.“

VZ6 4838

 

Zo Sedlíc si Drienov doviezol bod za remízu 3:3. Podľa J. Krešáka sa meranie síl mohlo pokojne skončiť aj 8:8, toľko vyložených príležitostí bolo na obidvoch stranách. Domáci sa podľa neho ukázali ako kvalitný a konsolidovaný celok, prezentujúci sa futbalom pre oko diváka, na ktorom je vidieť trénerský rukopis. Polčas patril hosťom, ktorí po výmene strán pridali druhý gól, „po ktorom si moji hráči mysleli, že majú tri body isté. No stačili tri momenty a hanba bola na svete. Prvý po rohovom kope, druhý po presnom vyšachovaní našej obrany, tretí po strele z 30 metrov pod spojnicu – 2:3. Našťastie pre nás stálo pri nás veľké šťastie pri vyrovnávajúcom góle na 3:3.“

Toľko drienovské starosti, uvidíme, čo bude ďalej. Prelaďme narýchlo na pohárovú tému. Koho favorizuje J. Krešák v zajtrajšom finále 3b Letného pohára Ostrovany - Petrovany? „Očakávam remízu v riadnom hracom čase. Stretnú sa dva v úvodzovkách profesionálne tímy. V Ostrovanoch to chytil za správny koniec Miro Kaleja, kde ho všetci počúvajú. V Petrovanoch žiari strelec Daniel Petruška. Uvidíme kto z koho,“ dodal na záver J. Krešák.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť