fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Do klubu šesťdesiatnikov vstúpil nie tak dávno (18. augusta) Štefan Mihalík, muž, ktorý celý svoj doterajší „profesný“ život venuje futbalu a pedagogickej práci. V súčasnosti vedie A mužstvo treťoligového klubu ŠK Odeva Lipany, predtým pôsobil aj v Nemcovciach a Šarišských Michaľanoch.

Š. Mihalík „kopal“ počas aktívnej kariéry za Tatran Prešov B a Lipany. Po jej skončení sa dal na trénerskú dráhu, prioritou sa stala práca s mládežou. Počas viac než dvoch desaťročí zastával v najstaršom klube na Slovensku viacero funkcií, bol športovým riaditeľom mládeže, šeftrénerom prípraviek, trénerom hráčov vekových kategórií U15, U17 a U19.

Mihalik Stefan 60

 

Ako asistent trénerov - Ladislava Hudeca, Ľubomíra Moravčíka, Antona Valoviča a Stanislava Barana, má na konte viac než stovku zápasov na lavičke reprezentačných výborov Slovenska do 16, 17, 18 a 19 rokov. Práve s posledným zo štvorlístka menovaných vyhrali v roku 2007 turnaj Slovakia Cup, na súpiske vtedajšieho úspešného výberu nechýbali dnes už známe mená ako Dúbravka, Stoch, Sylvestr... Neskôr sa tešil z prvenstva na tomto podujatí ešte raz.

„Za bránami štadióna si rozumel s každým, no v práci nepoznal kamarátov. Bol k všetkým prísny. Pamätám sa na naše tzv. pracovné konflikty, ktoré sme spolu potom rozoberali pri jeho obľúbenom červenom vínku v kuchynke Základnej školy na Prostejovskej ulici. Želám mu do ďalších rokov veľa zdravia a šťastia,“ prezradil o bývalom kolegovi – zároveň pripojil gratuláciu, Stanislav Baran. A k radu gratulantov sa pripája prešovská a sabinovská futbalová okolica.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť