fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Ďalšia zmena. Kde? Predsa na čele 7. ligy ObFZ Prešov. Už už sa zdalo, že si Šarišské Michaľany postrážia vedúcu priečku, no dosť nečakane remizovali 1:1 v Uzovskom Šalgove a „pustili“ pred seba Záborské, ktoré zvíťazilo hladko 4:0 v Terni. O „majstrovi okresu“ tak rozhodne až posledné kolo. O rozhovor sme požiadali trénera Uzovského Šalgova Jána Slaninku.

Postarali ste sa o ďalšiu zmenu na čele tabuľky najvyššej okresnej súťaže. Keď si Záborské postráži posledný domáci zápas, hráčov Šarišských Michalian môže včerajšia remíza u vás poriadne mrzieť.

Derby bolo ohrozené pre hustý dážď. Našťastie naše ihrisko dokáže absorbovať rýchlo veľa vody, takže zápas sa nakoniec začal s hodinovým oneskorením. Bol jeden z najlepších, aké mohli naši fanúšikovia vidieť v tejto sezóne. Skončil rovnakým výsledkom ako v jesennej časti. Okrem dvoch gólov mohli diváci vidieť aj skvelé zákroky obidvoch brankárov – Samuela Orjabinca a Kamila Klembaru. Aj ich zásluhou nepadlo viac gólov a body sa delili. Podľa môjho názoru bola remíza spravodlivá, o čom svedčí aj absolútna spokojnosť našich priaznivcov. Samozrejme, menej spokojní boli hostia. Boli si dobre vedomí o čo hrali. Vďaka tejto skutočnosti bol súboj atraktívny, vzrušujúci a napínavý až do posledného hvizdu hlavného rozhodcu Andrejka. A presne o tom by mal byť amatérsky futbal v siedmej lige.

VZ6 4651

 

Paradoxne proti Záborskému ste v tejto sezóne dvakrát utŕžili debakel - 1:4 a 1:5...

Žiaľ, vôbec nám nevyhovuje ich štýl hry. Hrajú príliš tvrdo na náš vkus a my proti nim nevieme uplatniť našu technickú hru.

Rozlúčka s ročníkom 2023/24 v Hrabkove bude už v sobotu. Pôjde o priamy súboj o konečné 8. miesto, no pomýšľať môžete aj na 7. priečku. Čo všetko sa môže na ihrisku udiať? Je to motivácia?

Domáci nás požiadali o odohranie zápasu o deň skôr, aby si mohli urobiť záverečné posedenie klubu. Vyhoveli sme im, avšak práve preto sa budeme musieť zaobísť bez brankárskej jednotky Sama Orjabinca. Siedma či ôsma priečka - predovšetkým nech diváci uvidia pekný futbal. Moja skúsenosť je taká, že väčšina fanúšikov na dedine vôbec nevie, akú ligu hrá ich mužstvo, ani na ktorom mieste v tabuľke sa nachádza. Nezaujíma ich to, oni chcú v nedeľu vidieť dobrý futbalový zápas a to je všetko.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť