fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Deväť lôpt v sieti videli diváci v zápase 21. kola 9. ligy ObFZ Prešov medzi TJ Požiarnik Medzany a TJ Miklušovce. Domáci zvíťazili 7:2. Rovnaká gólová úroda sa zrodila aj „o súťaž vyššie“ v Jarovniciach, ktoré deklasovali Žehňu 9:0. Na žiadnom z ďalších okresných ihrísk viac gólov nepadlo.

V Medzanoch išlo všetko takpovediac podľa plánu a prvý zo siedmych gólov dali „hasiči“ už v siedmej minúte. V tej chvíli si ich kapitán Dominik Vaňo určite ani nepomyslel, že si pred stretnutím obul strelecké kopačky. Neskôr ho napodobili Adrián Staš a Dávid Švec, aby presne v 40. minúte domáci kapitán zvýšil už na 4:0. No nešlo o gól do šatne, o ten sa postaral obranca Miklušoviec Martin Baran. Trafil sa medzi žrde prvýkrát v sezóne, no mal smolu, že medzi vlastné... „Myslím, že by to tam bolo padlo aj bez jeho pričinenia, lebo smer lopty ani veľmi nezmenil,“ vyslovil svoj názor hrajúci tréner Medzian Juraj Veterný. Doplnil, že situácii predchádzal pekne kopnutý roh a hlavička Adriána Staša.

Polčas bol 5:0 a po výmene strán dal D. Vaňo o sebe vedieť až dvakrát – 7:0. V 72. minúte prišiel domáci brankár Ján Novotný o nulu na konte a neskôr, presnejšie dve minúty pred koncom, lovil loptu zo svojej siete ešte raz – 7:2. Skórovali Lukáš Gajdoš a Matúš Uličný.

J. Veterný: „Všetko by bolo úplne v poriadku, keby sme neboli inkasovali. Celkovo si hráči po výmene strán prestali plniť povinnosti, mnohí hrali na vlastné triko a nič z toho nemali ani oni, ani kolektív. Hromada šancí - a s výnimkou dvoch, nevyužité. Pekné gólové akcie z prvého polčasu tak ostali čiastočne v tieni nevýrazného prejavu v druhom dejstve.“  

VZ6 4974

 

Na margo streleckého apetítu 22-ročného kapitána, ktorý mal až do súboja s Miklušovcami na konte desať gólov, poznamenal: „Dominik je kvalitný futbalista, problémom sú jeho opakované zranenia. V jarnej časti sa v ich dôsledku herne dosť trápi, štvorgólovú radosť si preto tentoraz zaslúžil. Mohlo by ho to nakopnúť do budúcna.“

Sezóna je vo finiši, Medzany na štvrtom mieste majú o tri body menej než tretia Ruská Nová Ves. A k tomu pomerne výrazne lepšie skóre. „No horšiu štatistiku vzájomných zápasov, čo rozhoduje. Napriek tomu chceme v Polome vyhrať, aby sme sa Ruskej aspoň bodovo vyrovnali,“ dodal J. Veterný.

Inou témou, aj keď pri nej stále ostávame pri futbale, je informácia o zápise detí do miestneho FK Požiarnik. Ten sa uskutoční na ihrisku v Medzanoch v sobotu 22. júna popoludní od 13. hodiny.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť