fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pušovce a Radatice sa v jesennom vzájomnom súboji rozišli zmierlivo 0:0. Jarné meranie síl 24. kola 8. ligy ObFZ Prešov už bolo o inom. „Radačov“ zvíťazil 2:1. V 20. minúte viedol po góle Rastislava Holuba, hostia vyrovnali o trinásť minút neskôr z kopačky Dávida Kiliana. Pomaly sa schyľovalo k ďalšiemu nerozhodnému rezultátu, no proti bol znova R. Holub – v 81. minúte upravil na konečných 2:1. Rozprávali sme sa s domácim trénerom Pavlom Kandráčom, ktorého zverencom patrí v tabuľke druhá pozícia ...

Ako to bolo podľa vás v jeseni a ako naposledy?

Už z predošlého súboja sme vedeli, že ide o súpera z kategórie kvalitných. Síce sme vtedy dokázali získať vonku bod, no Pušovce viac možností otočiť zápas vo svoj prospech.

V nedeľu sa chlapci snažili splniť taktické pokyny. V tejto sezóne sa často presviedčame, že pokiaľ ich dodržíme, tak zvíťazíme, hoci niekedy nehráme príliš divácky atraktívny futbal. Zápas mal veľmi slušné tempo. Na náš úvodný gól hostia odpovedali aj za mierneho prispenia šťasteny. Polčas bol nerozhodný a nás cez prestávku mrzeli dve neodpísané penalty po rukách v pokutovom území. Na to sa ale vyhovárať nebudeme, aj rozhodca je len človek. My sme zasa mali šťastie pri víťaznom presnom zásahu, pri ktorom strelec Rastislav Holub znova ukázal skvelý cit na gólové situácie.

VZ6 6850

 

Najbližšie sa predstavíte v Janove a potom už len finiš v Solivare...

Obaja naši zostávajúci súperi sú našimi „spolupostupujúcimi“ z minulej sezóny. Pred rokom skončili v 9. lige pred nami, teraz sa karta obrátila a nám sa podarilo vyhrať viac zápasov a získať tak v tabuľke vyššie umiestnenie (Solivar je aktuálne na 5. mieste, Janov na 9. – pozn. aut.). To ale neznamená, že nemajú svoje kvality. Minulú jeseň sme Janov zdolali doma 2:1, víťazný gól vtedy padol po nešťastnej ruke hráča Janova, po ktorej nasledovala penalta. V zápase so Solivarom to skoro hodinu vyzeralo na bezgólovú remízu. Súper sa ale ujal vedenia, naši hráči otočili na 3:1. V závere Solivarčania znížili, cítili šancu na vyrovnanie, no skúsený Dušan Čorba upravil v nastavenom čase na konečných 4:2 v náš prospech. Každý súboj so Solivarom je náročný, jeho hráči sú veľmi dobre technicky pripravení. Máme pred sebou jasný cieľ a to získať do konca sezóny ešte šesť bodov a ponúknuť divákom atraktívny futbal.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť