fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Neboli jediní, no určite prví, ktorí sa v jarnej časti 7. ligy ObFZ Prešov tešili z víťazstva. To preto, lebo zápas 16. kola uvedenej súťaže sa na ihrisku TJ Sokol Šarišské Sokolovce sa hral v nedeľu predpoludním.

Reč je o hráčoch FK Uzovský Šalgov, ktorí zopakovali trojbodový zisk z prvého vzájomného súboja v tejto sezóne (v jeseni uspeli doma s prehľadom 4:0). V jarnej „odvete“ síce v Š. Sokolovciach prehrávali od 5. minúty, keď sa v koncovke presadil domáci Denis Blichár, no už o necelú štvrťhodinu bolo po góle Jaroslava Zboraya vyrovnané a jedenásť minút pred koncom upravil na 1:2 Miloš Fekete.

Zverenci trénera Jána Slaninku využívali počas zimnej prestávky na tréningy predovšetkým miestne malé ihrisko s umelou trávou. „Hrali sme iba jeden prípravný zápas. V Ražňanoch sme v oklieštenej zostave prehrali 0:1,“ poznamenal náš spolubesedník, ktorého zverenci vykročili do jarnej časti sezóny, ako sa hovorí, pravou nohou. Naozaj pravou? Dosiahli obidva góly pravačkou? Pýtame sa trocha nadnesene... „Parádna strela Jara Zboraya do šibenice, ktorou zavelil k obratu, bola popravde dielom jeho ľavačky,“ odpovedal zanietený tréner a funkcionár Uz. Šalgova.

A keď si neskôr jeho zverenci už mysleli, že majú hru pod kontrolou, prišla 62. minúta a faul obrancu Lukáša Brillu na prenikajúceho domáceho hráča... Nasledovala, nespisovnou hokejovou terminológiu povedané, „oslabovka“ hostí. „V tej chvíli sme brali remízu 1:1 všetkými desiatimi. Lenže v ďalšom priebehu hry sa žiaden presilovkový nápor domácich nekonal, takže sme znova udreli my. Opäť pekný gól, išlo o kombináciu našich ofenzívnych hráčov, na konci ktorej bola excelentná pätička Miloša Feketeho.“

VZ6 4700

 

V nedeľu hostí Uzovský Šalgov Pečovskú Novú Ves, ktorá má druhú najderavejšiu obranu v súťaži. „Vďaka miernej zime je naše ihrisko vo veľmi dobrom stave. Takže, ešte pekné počasie, dostatok divákov a tohtoročná domáca premiéra môže začať. Vzhľadom na počet bodov a umiestnenie v tabuľke určite nebudeme hrať pod tlakom, ale hlavne pre radosť a zábavu hráčov i fanúšikov,“ odkázal J. Slaninka.

Kormidelník Šar. Sokoloviec Marián Karabinoš sa po najtesnejšej prehre sa dal počuť: „Dobrý začiatok neznamenal aj dobrý výsledok. Gól sme síce dali po peknej kombinácii, no po ňom postupne preberali iniciatívu hostia, boli čoraz nebezpečnejší. Po ich vyrovnávajúcom presnom zásahu nás ešte dvakrát zachránil brankár Martin Varga. Proti skúsenej defenzíve súpera sa nám len ťažko presadzovalo, na prvé jarné domáce body si teda budeme musieť počkať. Či nejaké dovezieme v nedeľu z Dubovice, je otázne. Bude to náročné, ale vo futbale je možné všetko.“

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť