fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Ťahať šesťzápasovú šnúru bez prehry znamená byť v tabuľke 8. ligy ObFZ Prešov „poriadne“ hore. A keď už nie najvyššie, kde sú neohrozene Ostrovany, tak aspoň hneď pod nimi. A to je presne prípad futbalistov TJ Družstevník Radatice ktorí sú aktuálne na druhom mieste. Dres tejto obce oblieka v tejto sezóne aj Dušan Čorba. Známa postava z okresných trávnikov sa po minulej sezóne rozhodla zavesiť kopačky na klinec. Lenže... Čo vtedy platilo, onedlho už nie.

„Po úspešnej sezóne v Žipove, keď sme v 7. lige skončili na skvelom druhom mieste, som cítil, že to bol asi vrchol, aký sme mohli dosiahnuť. Keď som k tomu takpovediac prirátal moje neustále problémy s achilovkou, vážne som uvažoval o konci kariéry,“ uviedol 37-ročný skúsený harcovník. A tak, akonáhle sa po okolici roznieslo, že D. Čorba už nebude kopať za okresného vicemajstra a finalistu letného pohára, v niektorých kluboch to predsa len skúsili. „Záujem ma veľmi potešil. Boli to dokonca v nejednom prípade mužstvá z vyšších súťaží. Nakoniec som sa rozhodol pomôcť priateľom v Radaticiach, odkiaľ ma oslovil bývalý spoluhráč z čias spoločného pôsobenia v dorasteneckom tíme vo Veľkom Šariši. Súhlasil som. Uvidíme, ako dlho ešte vydržím, no rád by som to tu dotiahol do konca, keďže sa nám zatiaľ darí nad očakávanie.“   

VZ6 7231

 

Pod doterajšie pozitívne hodnotenie patrí aj ostatné vystúpenie doma proti Jarovniciam, hoc iba „za jeden bod“. Radatice sa v ňom ujali vedenia v 14. minúte po góle Róberta Baču. Ubehol rovnaký čas „vlastencom“  sa predviedol Marek Foriš – 1:1. O ďalšie dve minúty hostia vyhrávali, medzi žrde sa trafil Karol Pešta. Keď sa zdalo, že už žiaden gól nepadne, zaslúženú remízu zariadil v poslednej minúte z priameho kopu opäť R. Bača. „Súper mal ešte jeden protiútok, bol to vlastne samostatný nájazd, no skvelým zákrokom nás podržal brankár Lukáš Varga,“ doplnil náš spolubesedník.

Ako už bolo uvedené, bola z toho nakoniec zaslúžená deľba bodov, no či aj spravodlivá? „Z hľadiska smolných momentov asi nie, my sme dvakrát nastrelili brvno. Keby aspoň jedna z týchto striel skončila v sieti...“ dodal na záver D. Čorba.

Ján MIROĽA     

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť