fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Futbalisti TŠK Terňa sa po minulej sezóne zachránili v najvyššej okresnej súťaži, hoci dlho to vyzeralo tak, že budú v týchto dňoch „kopať“ ôsmu ligu. Záchranné koleso im však hodili Chmiňany, ktoré predchádzajúcu sezónu nedokončili, skončili tak na poslednom mieste tabuľky a svoje miesto v ročníku 2023/24 v 7. lige tak prenechali práve Terni. Na lavičku TŠK sa navyše po roku vrátil hrajúci tréner Peter Zahradník. Staronovému kaučovi sme položili ..... otázky...

Prečo ste sa vrátili práve do Terne? Prečo ste neuprednostnili nejaký nový klub, ktorý by bol zároveň novou výzvou, možno obohatením? Čo vás presvedčilo, čo bolo rozhodujúce pri rozhodovaní?

Oslovili ma funkcionári Terne, či by som sa nechcel vrátiť a pokúsiť sa vytiahnuť mužstvo tam, kde to bolo aj za môjho pôsobenia predtým. Neskôr som mal ponuky z vyšších súťaží, no som typom človeka, ktorý rozhodnutia takého charakteru nemení. Serióznosť je u mňa na prvom mieste.

Z Terne ste v roku 2022 odchádzali znechutený. V rozhovoroch ste uvádzali, že hráči neboli ochotní plniť vaše pokyny celých 90 minút a také boli potom aj výsledky. Teraz prichádzajú do úvahy dve možnosti. Buď poslúchnu hráči, alebo si tréner „nepresadí“ svoje a znova bude „zle“. Alebo ste pristúpili na nejakú zlatú strednú cestu?

Verím, že si chlapci konečne uvedomili, že za postavenie v konečnej tabuľke minulej sezóny si môžu sami. Že už pochopili, že bez disciplíny na ihrisku sa hrať nedá.

VZ6 0665

 

V troch dueloch ste zatiaľ získali tri body (V Gregorovciach 1:4, v Hermanovciach 3:5, doma so Žipovom 2:1). Čo vám ukázali tieto vystúpenia?

Že máme ešte dosť na čom pracovať, ale tiež, že sa každým zápasom zlepšujeme a potrápime každého súpera ...

Blíži sa termín finále Letného pohára ObFZ Prešov. Žipov máte za sebou, Šarišské Michaľany pred sebou (už túto nedeľu). Ako to podľa vás dopadne 15. septembra.

Žipov vyhrá 2:1 a získa pre neho historické prvenstvo. Šarišské Michaľany si budú musieť počkať.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť