fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Už dobré tri mesiace nepoznajú futbalisti TJ Sokol Jakubova Voľa chuť domáceho víťazstva. Naposledy získali tri body pred vlastnými fanúšikmi v minulej sezóne, 7. mája proti Hrabkovu (4:2). Odvtedy si z ich ihriska odviezli body postupne Žehňa (2:2), Víťaz (2:1), Gregorovce (4:2) a naposledy Jarovnice (3:2).

Ako už bolo napísané, v premiére ročníka 2023/24 „Voľa“ hostila nováčika 8. ligy. Jej hráči dali úvodné dva góly. V 7. minúte Martin Drobňák, v 56. Ivan Červeňák. Lenže, v ďalšom priebehu sa presvedčili, ako rýchlo sa dá o vedenie prísť. Presne po hodine hry znížil na 2:1 Róbert Ferko, ubehlo päť minút a Dávid Kaleja vyrovnal na 2:2. Keď už sa zdalo, že sa súboj skončí zmierlivo, udreli nečakane hostia – Dávid Pešta stanovil konečný rezultát na 2:3.

VZ6 4888

 

„Vyhrávali sme o dva góly, no neudržali sme náskok. Dovolím si tvrdiť, že to bol remízový zápas. Keby ostalo 2:2, aj výsledok by bol tomu zodpovedal,“ uviedol hrajúci tréner domácich Tomáš Futej. V ďalšom rozprávaní poznamenal: „Bod nám nebol súdený. Naša smola prišla tradične v závere zápasu, kedy sme si v obrane nerozumeli a hosťujúci hráč dostal darček v podobe nájazdu na opustenú bránku.“ Tiež zdôraznil, že to podľa neho nebol oku lahodiaci zápas. „Prevažovali osobné súboje s nakopávanými loptami. Len výnimočne sa našej či súperovej strane objavila nejakú podarená kombinácia.“

Jarovnice končili minulú sezónu v 9. B lige tromi víťazstvami, v ktorých dali zakaždým po päť gólov (Krásna Lúka 5:0, Lipany B 5:0, Medzany 5:2). V nedeľu odštartovali opäť „za tri body“. Budú podľa T. Futeja čiernym koňom druhej najvyššej okresnej súťaže? „Poznáme ich z nášho pôsobenia v deviatej lige. Nebolo to tak dávno. Neviem, či im takýto prívlastok bude patriť, no viem, že sú dôrazní a všetci behajú do poslednej minúty,“ odpovedal T. Futej. 

Ján MIROĽA

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť