fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Zimovali na poslednom mieste sedemčlennej tabuľky 9. B ligy, na konci sezóny sa posunuli o jednu priečku vyššie. A mohli skončiť ešte vyššie. Nespokojní však nie sú... Reč je o futbalistoch FK Požiarnik Medzany, ich hrajúcim trénerom je Juraj Veterný, ktorému sme položili nasledujúce otázky...

Prišli ste do Medzian po zimnej prestávke s určitými predstavami. Do akej miery sa naplnili?

Vrátil som sa po určitom čase a to kvôli chlapcom, ktorí tu hrajú a tiež ľuďom, čo ma oslovili. V niektorých zápasoch som aj nastúpil. Do jarnej časti sme išli s tým, aby sme sa odlepili z dna najnižšej súťaže, k chudobným trom bodom na konte postupne zbierali ďalšie, zároveň poňali jarnú časť ako formovanie mužstva na novú sezónu. Osobne si myslím, že nie sme mužstvom, čo patrí do najnižšej súťaže a nieto ešte na úplný koniec.

Mohlo to byť o niečo veselšie, keby ste sa boli „vyšplhali“ ešte o jednu priečku vyššie - pred Krásnu Lúku na štvrtú. Lenže práve s týmto súperom ste štyri kolá pred koncom nevyužili domáce prostredie, remízu 2:2 ratovali až v závere.

Išlo o vyrovnaný súboj, no nás môže mrzieť, že sme zo záverečného tlaku nevyťažili rozhodujúci gól. Patrí sa pochváliť brankára hostí Mareka Ištvana, ktorý v posledných sekundách chytil čistý gól. Áno, prišli sme o bod, ktorý nás stál piate miesto, no tých bodov sme predtým porozdávali veľa a z toho sa treba ponaučiť.

Za zmienku stojí aj predposledný zápas sezóny, v ktorom ste doma nad favoritom z Jarovníc dvakrát viedli, no nakoniec prehrali 2:5.

Do stavu 2:2 bolo všetko otvorené. No my sme sa potom dopustili chyby, rovnako ako pri predchádzajúcich dvoch inkasovaných góloch a aj tú súper potrestal. Hostia boli odrazu ešte viac nebudení, my sme otvorili hru – a dostali ďalšie góly. Škoda zahodenej penalty, mohlo byť 3:4 a pred nami ešte dvadsať minút.

Postúpili Jarovnice zaslúžene?

Kto má na konci sezóny najviac bodov, zaslúžene postúpi vyššie.

A včerajší súboj v Polome? Vyhrali ste 2:0...

Zhodnotil by som ho známkou veľmi dobrý. Hralo sa hore, dole, nechýbala kvalita a nasadenie. Naši hráči ukázali, že futbal hrať vedia. Domácich by som chcel tiež pochváliť, rovnako poďakovať za slušný zápas a príjemne prostredie, aké sa vonku často nevidí.

VZ6 8891

 

Zostávate v Medzanoch, alebo meníte pôsobisko?

To je otázka skôr pre vedenie klubu, no v podstate sme sa na túto tému zatiaľ nerozprávali.

Už je po sezóne, no vraj sa chystáte ihrisko ešte raz vzorovo pokosiť? Dôvod?

Dôvodom je futbalová nedeľa, ktorú chystáme o desať dní – 25. júna. Všetko sa to začne o 14. hodine miniturnajom žiackych družstiev, pokračovať bude od 16. hodiny priateľským zápasom našich futbalistov s hráčmi 1. FC Tatran Prešov. O ďalšie dve hodiny prídu na rad penalty pre verejnosť, v bránke bude stáť gólman zeleno-bielych. Po nich autogramiáda a od 19. hodiny tombola o hodnotné ceny.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť