fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Futbalisti TJ Miklušovce si minulú nedeľu po troch prehrách (doma s Radaticami 3:6, v Tulčíku 2:3, doma so Solivarom 1:4) konečne pripísali na svoje konto plný bodový zisk. Zvíťazili v Kokošovciach 6:0, po polčase 1:0. S tajomníkom klubu a brankárom v jednej osobe Martinom Kellom sme sa bavili o všetkých štyroch spomínaných stretnutiach, ako aj o dvoch, ktoré sú ešte pred nimi...

Tri duely bez jediného bodu... Čo o nich môžete v krátkosti povedať?

Áno, ťahali sme nepriaznivú šnúru zápasov, čo sa odzrkadlilo na bodovej strate. V zápase s Radaticami sme nezvládli prvý polčas (0:3), hlavne sme nezachytili úvodný nápor súpera. Naopak, v druhom polčase sa hra vyrovnala, žiaľ góly dávali naďalej obe mužstvá. V ďalších súbojoch sme doplatili najmä na absenciu kľúčových zranených hráčov, ako aj tých, ktorým pracovné povinnosti nedovolili nastúpiť. S lídrom tabuľky musíte hrať v plnej najsilnejšej zostave, čo nebolo objektívne možné. Cenný bol aspoň strelený gól.

K Tulčíku ešte raz, lebo v tom zápase ste mali zrejme najbližšie aspoň k remíze. Už v tretej minúte ste sa ujali vedenia. No neskôr, za stavu 2:1 Patrik Prokop nepremenil penaltu. 

Zápas v Tulčíku je pre nás vždy výzva, lebo sa nám tam nedarí aj napriek tomu, že sme na ihrisku lepším mužstvom. Žiaľ, efektivita premieňania šancí nás máta doteraz. Prvý polčas mal skončiť 1:3, čím by ďalší priebeh bol v náš prospech. Neudialo sa a po dvoch nedorozumeniach v obrane, a v podstate po prvých dvoch strelách domácich na bránu, bolo odrazu 2:1. Po výmene strán začali aj domáci aktívnejšie a museli sme sa mať na väčšom pozore, hrozili najmä z protiútokov. My sme však chceli tiež hrať a súpera pritlačiť, čo sa nám podarilo a vyrovnanie mal na kopačke Patrik Prokop. Na našu smolu domáci brankár veľmi dobre uhádol smer, lopte navyše chýbalo lepšie a vyššie umiestnenie. Vzápätí sme inkasovali a začalo sa aj „červenať“...

VZ6 0844

 

To áno. V Tulčíku ste dostali dve červené karty v priebehu 22 minút. Pričom dovtedy ste boli mužstvom bez vylúčeného hráča. Najprv Martin Hudák, po ňom Michal Kollár.

Prvá červená karta bola čisto zaslúžená, Martin Hudák je ešte mladý hráč a musí krotiť vášne. Bola to pre nás strata a pre neho dúfam dobré ponaučenie. My nie sme a nikdy sme neboli zákerné mužstvo, hráme technicky do kombinácie a skôr na našich hráčov je viac nevyberaných zákrokov. Hra prináša sem tam aj takéto nelogické skraty. O druhej červenej pre Michala Kollára môžeme polemizovať. Bol to únik cez stopéra, obaja v súboji plece pri pleci o pozíciu kto koho predbehne alebo zablokuje. Dalo sa to odpískať možno aj citlivejšie, už v tomto zápase sme hrali o štyroch hráčov zo základu menej. Takto k nim pribudli ďalší dvaja a čakal nás zápas s lídrom. Napriek týmto vylúčeniam sa nám podarilo ešte skórovať na konečný stav 3:2 a to sme zahodili ešte jednu tutovku. Hral sa vabank, tak ako sme my dali gól, domáci tiež mohli niekoľkokrát skórovať.

Minulú nedeľu ste Kokošovciam nadelili poltucet.

K súperovi sme cestovali s cieľom odčiniť prehry z minulých ročníkov. Objektívne však musím skonštatovať, že majú tiež svoje problémy a nie je tam už taká kvalita, ako bývala v minulosti. Napriek tomu dokonale poznajú svoje ihrisko, ktoré je úzke a tým pádom hráči prehustení na malom území. To nám robilo na začiatku problém a naše akcie končili na kopačkách domácich. Až v závere prvého polčasu sa nám podarilo skórovať, čo nám pomohlo. Po zmene strán sme dali rýchly gól a v podstate kontrolovali celý zápas. Hetrikom sa blysol Samo Kostelník, pre ktorého to bol vydarený návrat na miesto, kde sa zranil a absentoval vyše pol roka. Verím, že si nechal nejaké góly aj do zvyšných dvoch zápasov.

Dve kolá pred koncom je štvrté miesto „v nedohľadne“, no od piatej Hanisky vás delia len dva body. Navyše budete hrať o jeden zápas viac. Chystáte na „preskočiť“ Furču? 

Áno, na štvrté miesto sa už bodovo nedotiahneme, ale piata priečka nie je nereálna. Cieľom je získať šesť bodov. Chlapci videli na jar, že sa dá hrať vyrovnane s každým a rozhodujú len detaily. Čakajú nás síce dva derby zápasy so susedom zo Sedlíc a s Janovom, ale urobíme všetko, aby sme ukázali dobrý futbal s dobrým výsledkom pre nás. O všetkom sa však rozhodne na ihrisku.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť