fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Zaujímavú šnúru v 9. A lige ObFZ Prešov ťahajú futbalisti TJ Slanské Ruská Nová Ves. V ostatných šiestich zápasoch trikrát vyhrali na nulu a trikrát prehrali na nulu. Touto štatistikou sme začali rozhovor s trénerom Lukášom Velánom...

Určite mrzia predovšetkým prehry. S Miklušovcami 0:3, v Radaticiach 0:1, so Solivarom 0:6. Ktorý rezultát rezonoval najviac a prečo?

Mrzí hlavne prehra s Miklušovciami. Súper vystrelil trikrát na bránu a boli z toho tri góly. Mimochodom, na všetky sme im prihrali vlastnými hrubými chybami. V Radaticiach sme inkasovali v nastavenom čase. Najviac samozrejme rezonuje debakel so Solivarom. Po desiatich minútach bolo rozhodnuté. Je pravdou, že Slovan má futbalovejšie mužstvo, no naši hráči nedodržali pokyny zo šatne, čo bolo rozhodujúce. Zároveň Solivarčanom blahoželám k postupu.

Naposledy ste Kokošovce v nedeľu šetrili (2:0). Dali ste im najmenej gólov zo všetkých súperov v jarnej časti. Iba dva. Ostatní s nimi akoby nemali zľutovanie. Ako to vyzeralo na ihrisku?

Nehrali sme v najsilnejšom zložení, možno aj preto sme pozahadzovali stopercentné šance. Sezóna sa pomaly končí, musím priznať, že po odchode Filipa Feča na štúdium do Bratislavy už nemáme vo svojich radoch strelca.

VZ6 6341

 

Vlani ste skončili na štvrtom mieste, pohľad na aktuálnu tabuľku napovedá, že toto umiestnenie zopakujete. Nechceli ste sa v tejto sezóne posunúť vyššie?

Po zimnej prestávke bolo cieľom druhé miesto. Príprava bolo kvalitná, no žiaľ, zlomilo sa to hlavne v prístupe hráčov k tréningovému procesu počas sezóny, v ich prístupe k zápasom. Až na niektoré výnimky, mnohí hľadali dôvody, ako sa to nedá... So štyrmi sme sa preto v priebehu jari rozlúčili. Chlapci nepochopili, o čom je prístup k futbalu, hoci v 9. lige.

Do leta je ešte ďaleko, no predsa len, chystáte niečo pre hráčov či fanúšikov na obdobie medzi sezónami?  

Určite áno. Pre fanúšikov otvorenie ihriska, no nechcem nič unáhliť, viac o tom hovoriť nebudem. Pre hráčov doplnenie kádra, hlavne kvalitatívne, aby bola v mužstve zdravá konkurencia.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť