fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Uzovský Šalgov dvakrát v tejto sezóne zdolal Šarišské Sokolovce rovnakým pomerom gólov. V 10. kole doma, ako aj naposledy v 23. runde na pôde súpera - zhodne 2:1. V nedeľu sa do streleckej listiny zapísal najprv Matej Semaník (v 17. min), domáci Kamil Škurla v 33. min vyrovnal, v 55. min zabezpečil hosťom víťazstvo Jakub Merva. S trénerom Uzovského Šalgova Jánom Slaninkom sme rozobrali viaceré témy.

V tabuľke vám patrí sympatické piate miesto. No čo sa týka jarných výsledkov, sú len také „fádne“, samé futbalové (1:1, 1:0, 0:1, 2:1, 0:2, 0:3...) a žiaden hokejový. Čím by teda aspoň mohla byť jar 2023 z vášho pohľadu, ako kronikára šalgovského futbalu, zaujímavá?

Zaujímavosť? Po nedeľňajšom stretnutí nám delegát Ján Kačmár pripomenul, že bol delegovaný už na štvrtý náš zápas na trávnikoch súperov. Získali sme v nich 10 plusových bodov za tri výhry (v Terni 2:1, v Chmeľove 2:0, v Šarišských Sokolovciach 2:1) a jednu remízu 1:1 v Nemcovciach. Poprosili sme ho, aby prišiel aj na náš posledný duel vonku – o dva týždne do Brezovice. Tam by sme brali každý plusový bod. Lenže Brezovica doma aj vonku valcuje súperov.  My sme s nimi doma  prehrali 0:1 a bol to vtedy veľmi pekný súboj.

Ako by ste v globále len pár vetami charakterizovali odvetnú časť sezóny 22/23?

Je poznačená odstúpením Chminian zo súťaže, čo bolo veľké prekvapenie, zároveň aj škoda. Bývalý tréner Peter Zusko tam urobil kus poctivej roboty, vychoval množstvo výborných futbalistov, ktorí v mládežníckych súťažiach víťazili aj nad futbalovými baštami. Keď vezmeme do úvahy 7 bodov Terne a veľký náskok Brezovice na čele tabuľky, je jasné, že naša liga sa už iba dohráva. Viaceré zápasy sa tak môžu odohrať v priateľskom duchu.

VZ6 6634

 

Bolo to tak aj v Šarišských Sokolovciach?

Áno bolo. Hráči aj realizačné tímy sa navzájom veľmi dobre poznáme, vyšlo pekné slnečné počasie, ihrisko bolo dobre pripravené, obidve mužstvá sme mali na konte po 28 bodov, takže bol to aj súboj o prestíž. Myslím, že o ten jeden gól sme boli lepší, ukázali sme viac pekných kombinácií a hru sme mali v podstate pod kontrolou.

Apropo Jakub Merva. Videl žltú a potom červenú kartu, ešte predtým stihol dať dôležitý gól. Nič výnimočné, no v ďalšom majstráku vám bude chýbať... Aké bývajú zápasy Uz. Šalgova s Pečovskou Novou Vsou a čo očakávate od toho najbližšieho?

Škoda toho vylúčenia. Jakub sa v prvom polčase venoval viac verdiktom rozhodcu, než hre a vyslúžil si za to žltú kartu. Cez prestávku som mu to vytkol. V druhom polčase to bol iný Jakub. Opäť bol vždy tam, kde mal, vybojoval množstvo lôpt a po ideálnej prihrávke kapitána Miloša Feketeho dal aj rozhodujúci presný zásah. V závere v jednom zo súbojov o loptu bol neskoro a hlavný rozhodca mu dal druhú žltú. Bolo to pár minút do konca, takže domáci nemali čas využiť početnú výhodu.

Čo sa týka zápasu v Pečovskej Novej Vsi našťastie nás už netrápia zranenia ako v minulej sezóne. Pri absencii J. Mervu dostanú šancu ďalší hráči. Obidve mužstvá hráme technický futbal, my máme šancu poskočiť na štvrté miesto v tabuľke, nuž očakávam pekný futbal pre oko diváka.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť