fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Zápas ako na hojdačke predviedli v 23. kole 9. A ligy ObFZ Prešov futbalisti TJ Družstevník Tulčík a TJ Miklušovce. Skončil sa výsledkom 3:2. Hostia dali prvý a posledný gól, no nezískali ani bod. Domáci mali v nohách dva nevydarené duely, 0:2 doma s Haniskou a 0:5 v Ruskej Novej Vsi. Do tretice si už nemohli dovoliť „ofenzívnu nulu“ a ani ďalšiu bodovú stratu.

Lenže, začiatok súboja s Miklušovcami bol ako zo zlého sna... „Už v 3. minúte sme nepresnou prihrávkou ponúkli súperovi šancu, ten ju využil,“ uviedol hrajúci tréner Tulčíka Miloš Kovaľ. V koncovke sa presadil hosťujúci Samuel Kostelník. Hráči Družstevníka ale dokázali už o päť minút neskôr vyrovnať a v 28. minúte otočili na 2:1. Obidva góly zariadil Dominik Chromek, druhý po peknej kolmej prihrávke od Patrika Jacka. Do prestávky sa už skóre nezmenilo.

„Po výmene strán sme museli hneď dvakrát nútene striedať. Pre zdravotné problémy odišli z ihriska Joachim Šoltys a Jozef Pavlinský. Zmeny posilnili našu ofenzívu.“ V 61. minúte bol vylúčený hosťujúci útočník Martin Hudák. Onedlho jeho spoluhráč Patrik Prokop nepremenil pokutový kop, gólman Tulčíka Šimon Kostelník uhádol smer lopty. V 78. minúte prišla gólová „poistka“ na 3:1 z kopačky domáceho Patrika Kostúra. „Musím priznať, že po tomto presnom zásahu sme prestali hrať, prišlo uspokojenie...“

VZ6 5014

 

 

Poľavenie domácich využil v 80. minúte Miklušovčan Martin Palko a upravil na 3:2. Skóre sa potom až do záverečného hvizdu nemenilo. To však neznamená, že hlavný rozhodca Jozef Babjak bol takpovediac bez práce, lebo stihol ukázať ešte dve červené karty – hosťujúcemu Michalovi Kollárovi a domácemu Marošovi Kacvinskému (po druhej žltej).

Na záver, koho zo svojich zverencov pochválil M. Kovaľ osobitne? „Veľmi príjemne na prekvapil brankár Šimon Kostelník. O nominácii sa dozvedel až tesne pred zápasom. Nebol z toho nadšený, no o to lepšie to bolo na ihrisku. Treba vyzdvihnúť aj dvojgólového Dominika Chromeka, ako aj Patrika Kostúra, ktorý vsietil víťazný gól. No predovšetkým, veľká vďaka patrí aj ostatným chlapcom, ktorí vybojovali tri cenné body.“

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť