fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Kto a kedy strieľal góly? Za hostí dvakrát Patrik Vaško - v 26. minúte z penalty a o päť minút neskôr upravil na 0:2. Pokojne sa mohlo stať, že do konca pridá ďalší presný zásah a stane sa „prvým mužom zápasu“. No nebolo to tak. Iný hráč dosiahol hetrik a to domáci Samusel Straka – tri minúty pred prestávkou zo štandardnej situácie, potom sedem minút po výmene strán, aby v 77. minúte z pokutového kopu stanoval konečný rezultát 3:2. Spomínané tri sedmičky mu možno priniesli šťastie. A možno nie, to už treba nechať na zvážení každého, kto ten zápas videl, alebo o ňom počul...

Nechajme (tentoraz bez prerušenia) rozprávať trénera Malého Šariša Rastislava Janeka: „Derby pred početnou kulisou 250 divákov malo výbornú úroveň, na čom sa zhodli delegát aj mnohí ďalší . Góly, nepreženiem, ke*ď poviem - ako odkopírované z Ligy majstrov. Bolo sa na čo pozerať od začiatku do konca, ja osobne som niečo také zažil po dosť dlhom čase.

Nastúpili sme aj s posilou z Holandska. Tam pracuje Samuel Straka, pre ktorého to bol len druhý zápas v tejto sezóne. Osobitné poďakovanie patrí aj Marošovi Fabiánovi, ktorý pricestoval z Bratislavy domov iba kvôli tomuto súboju a dovolím si tvrdiť, že v nedeľu by ho nikto zo súčasného kádra nedokázal plnohodnotne nahradiť.

VZ6 2788

 

Vedeli sme, že hostí by prípadné víťazstvo posunulo do čela tabuľky, no podľa toho scenára to tak vyzeralo iba v prvom polčase. V druhom už naši chlapci pomerne rýchlo vyrovnali a naklonili tým misky váh na našu stranu. V tej súvislosti musím spomenúť Martina Hopka, ktorý pripravil naše góly na 2:2 a 3:2.

Ešte čo sa týka Kojatíc, klobúk dole ako zvládajú s takým mladým mužstvom napredovať, absolvovať neľahké súboje v ôsmej lige. Majú výborný tím, behavý, výborný na lopte, s niekoľkými na svoj vek skvelými hráčmi. Napríklad 30-gólový Patrik Vaško sa v nedeľu u nás trafil priam ukážkovo.

My sme ale dali do toho súboja srdce, všetci do jedného a výsledok sa dostavil. Potešili sme divákov, ktorí nám zatlieskali, vraj taký zápas už v Šariši dlho nebol.

Najbližšie ideme do Ličartoviec, budeme sa snažiť hrať dobrý futbal, v ostatných piatich majstrákoch sa ešte viac zohrať. Myslíme už na nový ročník, hádam aj s posilami, ktoré sa vrátia z hosťovania.“

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť