fbpx


Meniny dnes: zajtra:

A pritom ide o mužstvo, ktoré v ostatných štyroch sezónach obsadilo piatu, dvakrát štvrtú a raz tretiu priečku.

Už v jeseni to vyzeralo zle a zimná prestávka obrat k lepšiemu nepriniesla. Na úvod jarnej časti prehrala Terňa v Žipove 0:4, remizovala doma s Dubovicou 1:1. Nasledovala domáca prehra s Uzovským Šalgovom 1:2 a o dva dni na to, minulú nedeľu (19. kolo), sa zverencom hrajúceho trénera Jakuba Šoltésa ani v Nemcovciach, kde podľahli 1:4. Domáci si ich „rozobrali“ pekne hneď na začiatku, už v 5. minúte skóroval Michal Sučko, Bruno Maťaš poistil vedenie dvomi presnými zásahmi v 12. a 34. minúte. J. Šoltés v 56. minúte znížil na 3:1, no Nemcovce v poslednej minúte vďaka Jakubovi Polačenovi stanovili konečný rezultát 4:1.  

VZ6 0600

 

„Stretnutie sme si prehrali už pred úvodným výkopom. Máme problém s kvantitou aj kvalitou kádra, napriek tomu sme v piatok proti Šalgovu odohrali slušný zápas. No proti Nemcovciam nám z nepochopiteľných dôvodov chýbali až traja hráči zo základnej zostavy, všetci zo zadných línií,“ dal sa počuť J. Šoltés a pokračoval v rozprávaní: „Súper tieto absencie využil, jednoducho a účinne sa dostával do rýchlych brejkov. Napriek tomu si myslím, že sme boli "futbalovejší" a výsledok je z nášho pohľadu až príliš krutý. Avšak, ako tím sme si nič iné nezaslúžili.“ Na margo kvality predvedenej hry hosťujúci kormidelník poznamenal: „Bohužiaľ, tento súboj sa asi nikomu ani príliš nepáčil, jednako zodpovedal postaveniu jeho aktérov v tabuľke a tiež nezmyselnému rozhodnutiu odohrať dva zápasy za 48 hodín v našej réžii. Mrzí ma to, pretože, aj keď vieme, že v tabuľke už nikoho nepredbehneme, chceli by sme sa prezentovať sympatickejšie, no za takejto situácie to bolo nemožné.“

Predposledné Nemcovce zvýšili po nedeli svoj náskok na 16 bodov, pád Terne do 8. ligy je zrejme nezvratný. Dôvody? Tých je určite viac... „Neviem. čo sa stalo. Zmenilo sa vedenie klubu, odišli takmer všetci schopní funkcionári. Nedávne úspešné sezóny si pamätajú zo súčasného kádra už len dvaja, traja hráči. Vieme, že na 90 percent zostúpime. Dá sa zvládnuť takáto situácia aj so cťou, no zrejme niekde, nie u nás v Terni,“ dodal J. Šoltés.

Ján MIROĽA

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť