fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Do klubu šesťdesiatnikov dnes (29. 4.) vstupuje Milan Brezina - veľký športový zanietenec známy predovšetkým z futbalového prostredia. Jeho prácu si v súčasnosti najviac vážia dievčatá 1. FC Tatran Prešov, známe pod prezývkou Tatranky. Oslávenec už štvrtú sezónu zastáva v tíme zeleno- bielych viacero funkcií. Je vedúcim družstva, kustódom, zdravotníkom, masérom, šoférom, trénerom, raz za rok aj Mikulášom. Jeho fantastický čas vraj v lete príjemne osvieži, v zime zahreje. Hráčky občas poteší maškrtou, no dokáže pripraviť aj chutný guľáš.  Keď je treba, je pripravený byť nápomocný aj pri iných „veciach“.

Brezina Milan mikulas

 

Skrátka, srdciar, ktorý nikdy nikoho neodmietne. Mimochodom, M. Brezina v mladosti reprezentoval svoje rodné mesto vo vodnom póle, ako talentovaný hráč mal namierené do Košíc, no stopku na ceste k ďalšiemu napredovaniu mu vystavili zdravotné problémy, kvôli ktorým neskôr musel s týmto športom skončiť. O M. Brezinovi je však známe, že sa vždy zaujímal aj o iné športy. Zo zimných spomeňme zjazdové lyžovanie, biatlon, hokej, z letných volejbal, hádzaná, no srdcovkou sa mu stal (a doteraz aj zostal) futbal. Funkcionárske ostrohy získal v Dulovej Vsi, v tamojšom klube pôsobil určité obdobie ako fyzioterapeut, zdravotník a vďaka svojej „ľudskej“ náture aj ako morálna podpora všetkých hráčov – dospelých i mládežníkov. V bulletine vydanom pri príležitosti 70. výročia organizovaného futbalu v „Guľvase“ si jeho tvorcovia na neho spomenuli - niet pochýb o tom, že zaslúžene. K futbalu priviedol aj svojich dvoch synov, ktorí sa mu už ale v súčasnosti aktívne nevenujú.

O M. Brezinovi hovoria, že je veľkým človekom nielen postavou, ale hlavne srdcom a obetou. Ako sa vyjadril tréner futbalistiek 1. FC Tatran Marek Semančík, je jedným z mála, ktorí veria v schopnosti detí, usiluje o to, aby deti napredovali a vytvára podmienky, aby sa mohli venovať naplno futbalu.

Pri tvorbe tohto príspevku sme čerpali informácie z viacerých zdrojov, radi od všetkých tlmočíme srdečné blahoželania, rovnako priania pevného zdravia a radosti zo života do ďalších rokov. Tiež poďakovanie od Tatraniek adresované rodine oslávenca za to, že mu umožňuje venovať množstvo voľného času práve im.   

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť