fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Aj Hrabkov, podobne, ako sme písali včera v prípade Uzovského Šalgova, čo pred necelými dvomi týždňami doma stratil, to o sedem dní neskôr vonku získal. Futbalisti TJ Sokol podľahli v zápase 17. kola 8. ligy ObFZ Prešov Gregorovciam 0:2, aby potom vyhrali v Ostrovanoch 7:1 (góly: Marián Sabol 2, Jozef Marušák, Jakub Harničár, Richard Harničár, Norbert Scepaník, Peter Stahovec – František Bilý). Rozprávali sme sa s ich trénerom Mariánom Fedorom.

Tak teda, prečo sa proti Gregorovciam nenašiel žiaden strelec a proti Ostrovanom až šesť?

Ťažké nájsť jednoznačnú odpoveď. V oboch dueloch sme hrali futbal, akým sme sa prezentovali aj v jeseni a akým sa chceme prezentovať každé kolo - hrať útočne, kombinačne, s cieľom baviť fanúšika. Tak doma, ako aj vonku, si naši hráči vypracovali veľké množstvo šancí, no premeniť sme ich dokázali až proti Interu.

Na druhej strane obrana... Proti Ostrovanom to asi bolo v poriadku, proti Gregorovciam dvakrát inkasovala.

Obrana bola v poriadku v oboch prípadoch. Nevravím, že zo strany hostí z Gregoroviec šlo o náhodu, ale ak celý zápas hráte proti súperovi, ktorý má v okolí pokutového územia hneď desať hráčov, je náročné dostať loptu do siete.

VZ6 9862

 

Stojí ešte za zmienku niečo, čo sa týka vašich úvodných dvoch vystúpení, alebo po čase "zapadnú prachom"?

Verím, že prachom nezapadnú, pretože naši fanúšikovia majú obidve stretnutia k dispozícii kedykoľvek. A či stojí niečo za zmienku? Bol by som rád, ak by sa futbal hral podľa futbalových pravidiel - a nie podľa tých novodobých.

Zajtra hráte dohrávku 16. rundy na ihrisku predposledných Pušoviec, v nedeľu doma s Jakubovanmi. Bude to najprv skôr "malina", alebo predpovedáte skôr tvrdý boj o body? A ako by to mohlo vyzerať v druhom súboji?                                      

Nepredpokladám, že to bude malina, pretože hrať v amatérskom futbale dva súťažné zápasy behom troch dní je za každých okolností náročné. Pušovce majú svoju kvalitu, ktorú v jeseni ukázali aj u nás, napriek prehre 0:3 nehrali zle. Navyše, v nedeľu si po veľmi dlhom čase na svoje konto pripísali víťazstvo, 1:0 nad Žehňu - a to tím vždy vzpruží. Možno sa im nedarí v koncovke tak, ako by si v klube predstavovali, ale vzadu v priemere inkasujú málo - ani nie tri góly na zápas.

Čo sa týka nedele, sám som zvedavý, v akom svetle sa po neľahkom piatku ukážeme. Hrať s „Kubom“ je vždy náročné. Stretávame sa často a súperovi nikdy nechýba motivácia bodovať. Hostia prídu nielen namotivovaní, ale aj oddýchnutí. Verím preto, že nám potrebnú energiu dodajú fanúšikovia, ktorí sú našim najväčším hnacím motorom v domácom prostredí.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť