fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Mediálna anketa Jedenástka roka 2022 a Futbalista roka 2022 súťaží riadených ObFZ Prešov (s výnimkou 7. ligy) sa blíži ku koncu. V jej závere prinášame dva rozhovory, ktoré už nijako neovplyvnia výsledky ankety. Dnes na otázky odpovedal tréner FK Rozvoj Pušovce Jakub Jurečko. Jeho zverenci skončili po jeseni v 8. lige na trinástom mieste.

Váš pohľad na výkony a výsledky v jeseni 2022. Spokojný, nespokojný?

Postavenie v tabuľke napovedá, že spokojní byť nemôžeme. Zároveň je ale potrebné dodať, že tento tím má v sebe veľa talentu, ktorý neraz ukázal. Existujú tu však špecifické problémy, ktoré sa pokúšame spoločne odstrániť. Verím, že keď sa nám to podarí a „ušijeme“ pre našich hráčov ten správny herný prejav, naplno sa prejaví potenciál mužstva a popasuje sa o priečky, kam naozaj patrí. 

Tri zápasy, ktoré boli niečím iné...

V Ličartovciach (6:1) a v Malom Šariši (víťazstvo 3:1, neskôr pre neoprávnený štart brankára kontumácia 0:3) sme ukázali náš potenciál. Prístup k hre bol ukážkový, na takých výkonoch sa dá budovať. Hráči ukázali, kde sú ich silné stránky. Keď dokážu podľa toho hrať celých 90 minút, dokážu poraziť každého. Opakom bolo domáce vystúpenie so Šarišskými Michaľanmi (0:6), v ktorom sa chlapci na nič nesústredili, kopili veľa chýb, čo výrazne pomohlo hosťom k vysokému víťazstvu.

Najväčšie opory mužstva?

Je ťažko vyzdvihnúť len niekoľkých jednotlivcov. Ak by sme hodnotili rôzne ukazovatele kvality, vedel by som vymenovať každého hráča – za vzorný prístup, za bojovnosť, technické kvality, čítanie hry, zakončenie, kondíciu, atď. Mojou úlohou je však postaviť taký tím a nastaviť takú stratégiu, v ktorom sa všetko spojí do jedného dobre fungujúceho mužstva. 

Len ako celok vieme byť úspešní.  

VZ7 9019

 

Zaujímavosť jesene 2022?

V pätnástich dueloch sme vystriedali až siedmich brankárov, čo je podľa mňa rekord súťaže. Ďalej, v spomenutých stretnutiach oblieklo náš dres viac než 26 hráčov, pričom sme nedokázali dvakrát po sebe nastúpiť v tej istej zostave.

Jedenástka roka 2022 8. ligy podľa vášho výberu? Futbalista roka 2022 8. ligy?

Z pozície nováčika súťaže je ťažko vyjadriť sa k týmto témam. Možno budem mať v budúcom roku viac priestoru na sledovanie hráčov z iných klubov. 

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť