fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Tridsať naplánovaných rozhovorov v rámci hľadania mediálnej Jedenástky roka 2022 a Futbalistu roka 2022 súťaží riadených ObFZ Prešov (s výnimkou 7. ligy) bude čoskoro „hotových. Dnes dostal priestor tímový manažér a vedúci mužstva ŠK Odeva Lipany B Dominik Lazorík. Rezerva treťoligistu je po jeseni v 9. B lige na predposlednom šiestom mieste.

Váš pohľad na vaše výkony a výsledky v jeseni 2022. Spokojný, nespokojný?

Myslím, že podobne ako iné tímy, aj my máme potenciál na vyššie priečky v tabuľke, chýbajú však spoločné tréningy a hlavne zastabilizovanie hráčskeho kádra na nedeľňajších zápasoch. Prechádzame fázou budovania mužstva, ktoré sa nemôže spoliehať na pomoc hráčov A mužstva, preto vo väčšine zápasov, s výnimkou dvoch, sme tesne ťahali za kratší koniec. Vo „finále“ sa to odzrkadlilo na nelichotivej pozícií v tabuľke, no na jar veríme v zlepšenie. Ako pozitívnu stránku by som uviedol, že sa postupne rozrastáme. V jesenných súbojoch nastúpilo v našich farbách viac než 30 hráčov, hádam sa zvýšená konkurencia čoskoro prejaví aj na výsledkoch.

Tri zápasy, ktoré boli niečím iné...

V niektorých sme mali problém vyskladať jedenásť hráčov (s Krásnou Lúkou, Jarovnicami, Polomou), no na iné, napr. proti Medzanom, sa nás zišlo toľko, že sa niektorým ani neušiel dres. Bolo nás cez dvadsať, aj bez pomoci posíl z A mužstva. Iba v dvoch dueloch jesene sme výsledkovo „vybuchli“- doma s Polomou (0:4) sme si vybrali „deň blbec“ a potom vonku v Jarovniciach (0:3), kde sa však zápas zlomil v náš neprospech až v druhom polčase.

Najväčšie opory mužstva?

K najväčším oporám by som zaradil našu stopérsku dvojicu - dlhoročného kapitána Petra Mekka, ako aj  Kristiána Frištýka, ktorý hrá s veľkým prehľadom. Rovnako skúseného „veterána“ Jožka Mizeráka. V strede poľa zasa dlhodobo odvádza poctivú „čiernu robotu“ Jozef Bujňák. V útoku nám túto sezónu pomáha svojou bojovnou a víťaznou mentalitou a gólmi môj brat Martin Lazorík, ktorý má tiež skúsenosti s postom brankára A mužstva. Svetlé chvíle predvádzali aj naši mladí hráči, ktorým však, aj vinou bujarej životosprávy, chýba miestami konzistencia výkonov...

Nejaká zaujímavosť (pikoška) v jeseni 2022, prípadne v roku 2022?

Minulú jar sme mali africkú posilu z ďalekého Lesotha Tsepa Alec Tjela, na túto jar očakávame návrat z Erasmu z Hongkongu nášho bojovného ťahúňa Ruda Knuta. Stopér Yurij Bezeha bohužiaľ ostáva na Ukrajine...

VZ5 8259

 

Jedenástka roka 2022 8. B ligy (podľa rozostavenia 1 – 4 – 4 – 2, meno, priezvisko, klub)?

Lukáš Juraško (Ražňany) - Peter Mekk (Lipany B), Pavol Hurajt (Poloma), Kristián Frištýk (Lipany B), Jozef Mizerák (Lipany B) - Vladimír Bodnár (Krivany), Jozef Bujňák (Lipany B), Dávid Kaleja (Jarovnice), Rastislav Havrilla (Krásna Lúka) - Martin Lazorík (Lipany B), Tomáš Cicoň (Medzany).

Futbalista roka 2022 8. B ligy?

Martin Lazorík (Lipany B).

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť