fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Časť „skladačky“ s poradovým číslom 24 ponúka rozprávanie s hrajúcim trénerom A mužstva TJ Družstevník Tulčík Milošom Kovaľom. Hodnotenie účinkovania jeho zverencov v jesennej časti, ako aj tipy na Jedenástku roka 2022 a Futbalistom roka 2022 súťaží riadených ObFZ Prešov (okrem 7. ligy).

V 9. A lige vám patrí po jeseni deviate miesto....

Zimujeme na samom chvoste tabuľky, hoci, podľa mňa, tam nepatríme. Pevne verím, že sa to v jari zmení. Nešli sme do súťaže s veľkými očami, ani prehnanými ambíciami, moja predstava bol pohyb v strede tabuľky. Žiaľ, realita je iná. O spokojnosti nemôže byť reč, pretože potenciál mužstva je ďaleko väčší, ako ukazujeme na ihriskách. Chýba nám medzihra, nehovoriac o istote v obrane a rozvážnosti v útoku.

Zápasy, ktoré boli niečím „iné“.

Pre mňa osobne bola celá jeseň výnimočná. Každý zápas svojim spôsobom výnimočný, no väčšinou to bolo na náš účet. Verím, že povestný kalich horkosti máme vypitý až do dna a v jari to bude o niečo sladšie.

Opory tímu...

Asi ako väčšina trénerov, ani ja nemám rád vyzdvihovanie jednotlivcov, ale nedá mi nespomenúť našich 16, 17- ročných chlapcov z dorastu, ktorí veľmi statočne vybehli na ihrisko k seniorom.

Je viacero hráčov, o ktorých sa mužstvo môže oprieť, no viacerí, ako to dnes všade chodí, behajú po svete, alebo pracujú aj cez víkendy, takže sú pri nás len sporadicky. Za všetkých spomeniem odchovanca Jarka Macka. Verím, že to naši „legionári“ a „stálice“ zoberú športovo 😁.

Zaujímavosť jesene 2022...

Ako pikošku uvediem štart Františka Demeka (59) v úvodných kolách, pravdepodobne najstaršieho hráča, aký v tejto sezóne obliekol našej súťaže. Ďakujeme mu týmto aj za morálnu podporu mužstva.

VZ6 1303

 

Jedenástka roka 2022 9. A ligy (podľa rozostavenia 1 – 4 – 4 – 2):

Kristián Chovanec (Ruská N.Ves) - Jaroslav Macko (Tulčík), Martin Dzuriš (Solivar), Jozef Grešák (Tulčík), Daniel Sabol (Ruská N.Ves) - Marek Semanič (Solivar), Dominik Chromek (Tulčík), Rudolf Beliš (Solivar), Lukáš Gajdoš (Miklušovce) - Daniel Mitrík (Sedlice), Matej Kravec (Solivar).

Futbalista roka 2022 9. A ligy:

Rudolf Beliš (Solivar).

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť