fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Rozhovory na tému komu sa ako darilo v jeseni, ako aj v hľadaní mediálnej Jedenástky roka 2022 a Futbalistu roka 2022 súťaží riadených ObFZ Prešov pokračujú aj dnes. Na naše otázky odpovedal tréner TJ Slánske Ruská Nová Ves Lukáš Velán. Jeho zverencom patrí po jeseni v 9. A lige štvrté miesto.

Spokojný?

Úvod sezóny sme mali skvelý, avšak v druhej polovici prišli zranenia, prejavili sa kondičné tresty. Zhrnuté a podčiarknuté, potenciál mužstva nedosiahol očakávania.

Tri zápasy, ktoré boli niečím iné...

Na úvod uvediem remízu 2:2 so Solivarom na ihrisku v Kapušanoch. Potešujúci výsledok sa zrodil po tom, čo väčšina chlapcov sa zabávala na svadbe spoluhráča až do skorého rána. V Sedliciach (1:1) sme zahrali hlboko pod svoje možnosti, nedokázali udržať vedenie. Keď má mužstvo jasný cieľ, ktorým je boj o postup, takéto zaváhanie nie je prípustné. Žiaľ, aj taký je futbal. Do tretice to bola prehra 2:3 s Radaticami – hralo sa v Petrovanoch. Bol to asi náš najťažší zápas jesene. Už pred začiatkom pripomínala naša súpiska skôr lazaret. Dôkazom bola aj nominácia veterána Miroslava Gobana, najprv na lavičku, zhruba po hodine sa aj zapojil do hry, dokonca dokázať aj skórovať.

Opory mužstva...

Každý z hráčov je pre náš klub prínosom. Treba sa poďakovať dorastencom, ktorí v jeseni chceli hrať za „áčko“, verím, že ich snaha neopustí. Rovnako brankárovi Kristiánovi Chovancovi, ktorý nám prišiel pomôcť a odolal ponukám z vyšších súťaží. K tradičným oporám patria Lukáš Marcinko, Tomáš Drozda, Vladislav Hudák, či rodáci z obce - Lukáš Sabol, Ľubomír Sabol, ktorí sú tiež neodmysliteľnou súčasťou kolektívu.

Zaujímavosti v roku 2022.

Zmeny sa udiali v štruktúrach klubu. Zmena na poste prezidenta klubu, na funkcionárskych postoch. Zrekonštruovali sme bar, hraciu plochu. Máme najlepšie šatne v súťaži. Rozrástla sa nám futbalová rodina, zažili sme dve svadby po sebe, okrem toho sa Marek Čajka stal otcom.  

VZ6 6327

 

Jedenástka roka 2022 9. A ligy (podľa rozostavenia 1 – 4 – 4 – 2):

Kristián Chovanec (Ruská N. Ves) - Martin Dzuriš (Solivar), Tomáš Drozda (Ruská N. Ves), Radoslav Kubánka (Solivar), Daniel Sabol (Ruská N. Ves)  - Lukáš Sabol (Ruská N. Ves), Rudolf Beliš (Solivar), Vladislav Hudák (Ruská N. Ves), Rastislav Holub (Radatice) - Matej Kravec (Solivar), Daniel Mitrík (Sedlice).

Futbalista roka 2022 9. A ligy:

Matej Kravec (Solivar).

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť