fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V sedemnástom pokračovaní v hľadaní adeptov na laureátov mediálnej Jedenástky roka 2022 a Futbalistu roka 2022 sme oslovili hrajúceho trénera a kapitána TJ Miklušovce Jozefa Gajdoša. Jeho zverencom patrí po jeseni v 9. A lige siedme miesto.

Ako hodnotíte jeseň 2022 v podaní vašich zverencov?

Celkovo musím jeseň hodnotiť pozitívne. Po rokoch stagnácie sme obmenili káder, prišlo pár nových hráčov, čo sa odzrkadlilo na vyššej kvalite a tomu zodpovedajúcich výsledkoch. Jediným nedostatkom je, že pre pracovné povinnosti nevieme udržať stabilitu kádra od zápasu k zápasu. Snažíme sa s tým vyrovnať, ale to je hlavný dôvod toho, že nie sme v tabuľke vyššie a prichádzajú prehry, ktoré vôbec nemuseli byť. Najmä zo zápasov vonku už konečne musíme priniesť nejaké body.

Tri zápasy, ktoré boli niečím iné...

Vyzdvihol by som derby súboje s našimi susedmi na okolici - Sedlicami a Radaticami. Tieto zápasy majú vždy svoj špecifický náboj, ale našťastie nemusíme ich klasifikovať ako rizikové. Všetci sa veľmi dobre poznáme, máme u nich nie len protihráčov ale aj kamarátov, či kolegov. S týmito súpermi sa nám v minulosti darilo len málo, preto dve víťazstvá 3:1, resp. 2:1, na začiatok novej sezóny bolo veľkým plusom. Priebehy duelov neboli ľahké, ale najmä proti Sedliciam sme ich dobre eliminovali v útoku aj strede poľa. S Radaticami sme sa po remízovom polčase ujali vedenia, ale hostia stále hrozili najmä so štandardných situácií.

Lídri na vašej súpiske?

V prvom rade treba sa poďakovať všetkým hráčom, ktorí napriek pracovným a iným povinnostiam, chcú hrať a reprezentovať našu malú obec s dlhou a bohatou futbalovou históriou. Všetci prispeli svojím talentom alebo pracovitosťou k výsledkom, ktoré sme na jeseň dosiahli. Chcem vyzdvihnúť hlavne nových hráčov, ktorí veľmi dobre zapadli do kolektívu. Ak by som mal menovať opory, spomeniem Marcela Adzimu, Lukáša Gajdoša, Františka Ferenčíka a v súčasnosti žiaľ zraneného Samuela Kostelníka.

Zaujímavosť roka 2022...

Máme dve zaujímavosti. Marcel Adzima sa piaty krát otcom a je obdivuhodné, ako vie skĺbiť rodičovské povinnosti s futbalom, za to mu patrí veľká vďaka. Druhou udalosťou sú päťdesiate narodeniny Vincenta Kimáka a úctyhodných tridsať sezón v drese Miklušoviec.

VZ6 6713

 

 

Jedenástka roka 2022 9. A ligy (podľa rozostavenia 1 – 4 – 4 – 2):

Maroš Czaja (Solivar) - Marcel Adzima (Miklušovce), Roman Heldak (Radatice), Marek Semanič (Solivar), Richard Hudák (Radatice) - Dávid Kotulič (Sedlice), Ján Adam (Solivar), Milan Holub (Radatice), Ján Garbár (Miklušovce) - Matej Kravec (Solivar), Lukáš Gajdoš (Miklušovce).

Futbalista roka 2022 9. A ligy:

Matej Kravec (Solivar).

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť