fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pokračujeme desiatym „dielom“ hľadania laureátov Jedenástky roka 2022 a Futbalistu roka 2022 súťaží riadených ObFZ Prešov. Priestor na odpovede na tradičné otázky dostal hrajúci tréner TJ Šľachtiteľ Malý Šariš Rastislav Janek.  

Po jeseni vám patrí v 8. lige šieste miesto. Aké je vaše hodnotenie tohto umiestnenia?

Povedal by som, že sme presne tam, kde patríme. Čiže, nemôžem vyjadriť ani úplnú spokojnosť a ani nespokojnosť. Ubohá séria piatich zápasov len s jedným získaným bodom od 4. do 8. kola nás posunula až tesne nad pásmo zostupu, ešteže úspešný záver, od 9. do 15. rundy sa niesol v znamení šiestich šiestich víťazstiev v siedmich dueloch. Jesenné výsledky sú do určitej miery aj odzrkadlením odchodu kľúčových hráčov a tak sme ani veľmi neočakávali to, čo sme ukázali v jari 2022.

Tri zápasy s označením „iné“...

Výhra nad Gregorovcami 4:3, vďaka dvom gólom v samom závere sa nám podarilo otočiť vývoj. Výhra 3:1 nad Hrabkovom bola výsledkom obrovskej bojovnosti, hoci súper bol lepší. V Jakubovej Voli (4:4) sme za stavu 4:2 v náš prospech nepremenili penaltu, domáci v závere dali dva góly a nastrelili aj brvno.

Osobnosti v mužstve?

Po letnom odchode kľúčových hráčov Dávida Gálla a Patrika Fedora do Brezovice sme sa v jeseni skôr spoliehali na tímový duch mužstva a bojovnosť.

„Pikošky“

Jednoznačne osem gólov Patrika Adamča do siete Žehne, čo je unikát v našich zemepisných šírkach v súťažných zápasoch dospelých. Takýto „nástrel“ si nepamätám a už asi ani k takému niečomu nepríde, veď to nie je hádzaná... Spomeniem aj ukončenie pôsobenia Lukáša Poláčeka, trénera a hráča, v priebehu jesene. Pohárový strelec Peter Husár ukončil aktívnu činnosť, Damiána Huba odišiel do susedného Veľkého Šariša. Zaujímavosťou je aj posledný zápas roka 2022 doma s Pušovcami, ktorý sme na ihrisku prehrali, ale nakoniec sme ho kontumačne vyhrali 3:0. Vďaka tomu sme sa v tabuľke posunuli o ôsmej na šiestu priečku.

VZ6 2782

Jedenástka roka 2022 8. ligy (podľa rozostavenia 1 – 4 – 4 – 2):

Martin Spišák (Gregorovce) - Peter Lipták (Hrabkov), Jozef Marušák (Hrabkov), Lukáš Frič (Gregorovce), Marek Ambrózy (M. Šariš) - Erik Župa (Gregorovce), František Bilý (Ostrovany), Lukáš Štofanik (Šar. Michaľany), Milan Maximilián Minar (Šar. Michaľany) - Patrik Vaško (Kojatice), Adrián Frič (Gregorovce).

Futbalista roka 2022 8. ligy:

Patrik Vaško (Kojatice).

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť