fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Dnes pokračujeme v hľadaní laureátov Jedenástky roka 2022 a Futbalistu roka 2022 súťaží riadených ObFZ Prešov spoločne s hrajúcim trénerom TJ Sokol Janov Pavlom Mattom. Jeho zverenci skončili po jeseni v 9. A lige na druhom mieste.

Osem bodov strácate na prvý Solivar, zároveň máte náskok siedmich bodov pred tretími Radaticami. Spokojnosť?

S výkonmi chlapcov som nadmieru spokojný. Je to vidieť na výsledkoch i umiestnení v tabuľke. Hráči celý rok na sebe pracovali, trénovali a poctivo sa pripravovali na zápasy.

Tri „iné“ zápasy...

Všetky duely boli svojim spôsobom iné - lepšie, krajšie a také viac futbalové. Pre nás bol však predovšetkým výnimočný prvý súboj v Radaticiach, v ktorom sme zvíťazili 3:1, čo si história Janova nepamätá a keď áno, tak dosť dávno. Ako druhý spomeniem znova majstrák proti Radaticiam, tentoraz u nás doma. Prehrávali sme 0:2, po veľkom tlaku sa nám podarilo dvakrát skórovať a zachrániť aspoň remízu. Do tretice to bolo meranie síl doma so Solivarom, ktoré bolo asi jedno s najťažších a zároveň aj najkrajších, aké som v Janove zažil. Pocit víťazstva a neopísateľná radosť bola úžasná a stále na ten zápas spomíname.

Janovské opory...

Samozrejme, máme ich niekoľko, bez nich by sme neboli tam, kde sme. Spomeniem stredopoliarov Jakuba Mišenka a Adama Pribulu, v obrane Dáriusa Gumana, v útoku kanoniera Francisca Paľucha, ako aj vychádzajúcu mladá nádej Dalibora Gumana.

VZ6 4625

Jedenástka roka 2022 9. A ligy (podľa rozostavenia 1 – 4 – 4 – 2):

Ján Galdun (Janov) - Darius Guman (Janov), Marek Semanič (Solivar), Radoslav Kubánka (Solivar), Pavel Chovan (Janov) - Pavol Kandráč (Radatice), Dávid Kotulič (Sedlice), Jakub Mišenko (Janov), Adam Pribula (Janov) - Matej Kravec (Solivar), Francisco Paľuch (Janov)

Futbalista roka 2022 9. A ligy:

Jakub Mišenko (Janov).

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť