fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Šieste pokračovanie mediálnej ankety Jedenástka roka 2022 a Futbalista roka 2022 súťaží riadených ObFZ Prešov ponúka rozhovor s trénerom jesenného vicemajstra 8. ligy TJ Sokol Hrabkov Mariánom Fedorom.  

Ako sa pozeráte na jesenné výkony a výsledky vašich zverencov?

Hodnotiť výsledky mi neprináleží, na to sú tu iní ľudia. Čo sa týka výkonov a predvedenej hry, z mojej strany panuje veľká spokojnosť. Chlapci na ihrisku poctivo odmakali všetkých 30 polčasov a za tento ich prístup im patrí moja pochvala a poďakovanie.

Najväčšie opory mužstva?

Sú to naši fanúšikovia, ktorí nás chodia podporovať nielen na domáce vystúpenia, ale cestujú za nami na ihriská súperov, čo je vlastne dobrou vizitkou aj pre hráčov.

Tri „iné“ zápasy?

Predovšetkým prehra 2:5 v Gregorovciach. Doplatili sme na výkon rozhodcu Ľuboša Vargu, ktorý počas zápasu otvorene hovoril, že nevládze behať. Bol to totiž v ten deň už jeho tretí zápas, čo je veľa aj na koňa. Nevyhováram sa na neho, no treba uznať, že za takých okolností nemôže arbiter podať objektívny výkon. V závere zápasu sme podľa mňa regulárnym gólom vyrovnali na 3:3. Pán Varga ho najprv uznal, po chvíli však nepochopiteľne odvolal. Od tohto momentu chlapci akoby stratili koncentráciu a aj vinou frustrácie z výrokov a komentárov rozhodcu. V poslednej minúte ešte dvakrát inkasovali... Zrodil sa tak výsledok, ktorý vôbec nezodpovedal ich výkonu na ihrisku.

V Malom Šariši sme podľahli 1:3. Dali sme len jeden gól a to bolo všetko.  Ako sa hovorí, ďalšie by sme nepridali, ani keby bol domáci brankár v bufete na pive. Urobili sme z neho megahviezdu.

Spomeniem ešte „dvojzápas“ s Víťazom. Boli sme dvakrát úspešní 4:1. Mohlo to ale skončiť všelijako, lebo derby je derby. A keby sme boli súperovi „pustili“ aspoň bod, reči by sa už šírili po celom okrese.   

Ešte nejaká zaujímavosť, hoci aj mimo ihriska?

Za najväčšiu zaujímavosť považujem chuť mojich chlapcov hrať futbal. Je skvelé sledovať, ako ich táto hra baví, čoho dôkazom je aj naše jesenné skóre. V prestávke súťaže máme na konte takmer toľko gólov, ako za celú predchádzajúcu sezónu. 78 gólov – to je pre mňa veľmi príjemná zaujímavosť.

VZ6 9853

Jedenástka roka 8. ligy (podľa rozostavenia 1 – 4 – 4 – 2):

Hoci kvalitu svojich hráčov poznám a nejeden môj zverenec by sa v Jedenástke roka nestratil, nepísané pravidlo hovorí o tom, že sa nepatrí nominovať do výberu niekoho z vlastných radov, preto moja voľba Jedenástky roka 2022 vyzerá takto:

Kamil Klembara (Šar. Michaľany) - Ján Hudák (Kapušany), Bartolomej Popuša (Ostrovany), Marek Ambrózy (Malý Šariš), Daniel Varga (Jakubovany) - Oleksandr Kulikov (Víťaz), František Bilý (Ostrovany), Tomáš Molčan (Gregorovce), Alexander Radačovský (Gregorovce) - Patrik Vaško (Kojatice), Milan Maximilián Minar (Šar. Michaľany).

Futbalista roka 2022 8. ligy:

Richard Harničar (Hrabkov).

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť