fbpx


Meniny dnes: zajtra:

„Diel“ číslo štyri v druhom ročníku mediálnej ankety Jedenástka roka 2022 a Futbalista roka 2022 patrí futbalistom hráčom TJ Družstevník Jakubovany. Rozprávali sme sa s ich hrajúcim trénerom Jánom Farkašom. Tu sú jeho odpovede...

Po jeseni vám patrí šieste miesto. Ako hodnotíte takého umiestnenie?   

V „polčase“ sezóny sme mohli dosiahnuť viac. Mali sme dobre rozbehnuté niektoré zápasy, v ktorých sme pomýšľali na zisk bodov, no náš herný prejav po výmene strán ukázal, že je treba trénovať viac a troška svedomitejšie. A v neposlednom rade aj vo väčšom počte.

Spomeniete si na tri zápasy, ktoré boli niečím iné?

Ako prvý jednoznačne uvediem duel v Kapušanoch, v ktorom sme domácim podľahli 0:1. Toto sa nemalo stať, lebo súper skóroval z jedinej strely na našu bránu. Naopak, naši chlapci rad možností nevyužili. V domácich súbojoch proti Víťazu (1:4) a proti Gregorovciam (0:6) sme neboli horší. Dovolím si dokonca povedať, že v obidvoch prvých polčasoch jasne lepší. Osudnou sa nám však stala nezvládnutá koncovka.

Najväčšie opory mužstva?

Patrí k nim brankár Denis Hruška. V kritických chvíľach vedel vždy vytiahnuť dôležitý zákrok. Ľavý obranca Dávid Kollár mal, čo sa týka defenzívy, výnimočnú sezónu. Musí ešte nadobudnúť potrebný pokoj pri rozohrávke a bude z neho opora. Po presune do stredovej formácie hral vynikajúco Daniel Varga. Štefan Minarčák nás vpredu „ťahal“ svojimi gólmi na začiatku aj na konci sezóny.

Pikoška jesene 2022?  

Napríklad dva góly Š. Minarčaka doma proti Ličartovciam. Jeden dal nosom, druhý ramenom.

VZ6 9704

Jedenástka roka 2022 8. ligy (podľa rozostavenia 1 – 4 – 4 – 2):

Denis Hruška (Jakubovany) - Dávid Kollár (Jakubovany), Patrik Šarpataky (Gregorovce), Jozef Marušák (Hrabkov), Ján Pajdiak (Šar. Michaľany) - Patrik Vaško (Kojatice), Daniel Varga (Jakubovany), Oleksandr Kulikov (Víťaz), Peter Lipták (Hrabkov) -  Adrián Frič (Gregorovce), Milan Maximilián Minar (Šar. Michľany).  

Futbalista roka 2022 8. ligy:

Milan Maximilián Minar (Šar. Michľany).  

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť