fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Aj takto nejako „zoširoka“ sa dá začať krátke obzretie za úspešnou jeseňou v podaní mládežníkov Telovýchovnej jednoty Šľachtiteľ Malý Šariš. Rozprávali sme sa s  tajomníkom a hrajúcim trénerom A mužstva Rastislavom Janekom, ktorý hovorí predovšetkým o spokojnosti s výkonmi a výsledkami dorastencov vekovej kategórie U19, pôsobiacich v najvyššej okresnej súťaži 5. lige ObFZ Prešov. Zverenci trénera Filipa Straku zimujú na čele tabuľky, pred druhými Rožkovanmi majú deväťbodový náskok, vysoko aktívne skóre 45:12. V deviatich zápasoch nenašli premožiteľa, sedem vyhrali, dve stretnutia sa skončili nerozhodne (výsledky doma: Záhradné 6:1, Rožkovany 8:0, Medzany 4:0, Dubovica 4:2, Drienov 4:1, vonku: v Dubovici 1:1, v Drienove 8:2, v Ruskej Novej Vsi 7:2, v Záhradnom 3:3).

„Škoda, že v tejto súťaži nehrá viac tímov a tiež, že sa odhlásili Šarišské Dravce. Takto v nej stalo iba sedem mužstiev. Čím menej konfrontácie, tým je to horšie čo sa týka možnosti napredovania mladých hráčov, ktorí sú ešte stále iba vo fáze športového vývoja,“ poznamenal R. Janek. Na margo už spomenutého kauča F. Straku ešte spresnil: „Penzum práce odviedol aj v pri našich 15 a 13-ročných hráčoch. Je dobré, keď sú v športových kluboch tréneri ako on, zanietení pre prácu s mládežou.“ Pre spresnenie ešte uviedol, že „pätnástke“ Malého Šariša patrí po jeseni štvrté miesto, hneď za kvalitným trojlístkom Jarovnice, Ostrovany, Drienovská Nová Ves. „Trinástka“ je druhá za FAMT Prešov, k prvenstvu jej chýbal jediný gól.

maly saris dorast 1

Najlepší celok 5. ligy U19 má na svojej súpiske aj najlepšieho strelca súťaže. Je ním 18-ročný útočník Dominik Červeňák. „Okrem neho hrali prím v deviatich jesenných dueloch aj ďalší. Štefan Malík, Matúš Ambrózy, Fabián Novotný, Maroš Kaleja. Nedá sa nespomenúť ani iba 14-ročného Matúša Majirského, ktorý je zároveň lídrom našej pätnástky. A to nie je všetko. Okrem futbalu sa venuje aj hádzanej, v prešovskom Tatrane je medzi rovesníkmi najlepším ľavým krídlom a tiež najlepším strelcom.“

„Mládež je základným kameňom všade, teda aj vo futbale. Vo veľkých kluboch, aj v najmenších. Podľa toho by sa mali kluby a obce o ňu starať, vytvárať jej podmienky na napredovanie. Talentov je stále dosť, sú to naše deti, to len my dospelí niekedy k tejto téme pristupujeme tak, akoby sme to prehliadali,“ dodal R. Janek.

Káder TJ Šľachtiteľ Malý Šariš U19: Šimon Ambrózy – Jakub Balčák, Matúš Ambrózy, Samuel Marton, Timotej Novotný, Fábio Bandy, Martin Suchár, Matej Semančík, Dávid Štofaník, Matúš Fabian – Samuel Korečko, Fabián Novotný, Štefan Malík, Matúš Majirský, Martin Jusko, Daniel Olekšák, Filip Husovský, Alex Pohlodko, Benedikt Vajda, Róbert Bandy, Kristián Ferko, Šimon Humeňanský, Daniel Seman – Maroš Kaleja, Dominik Červeňák, Viliam Veličko, Marek Kozák.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť