fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pred zimnou prestávkou vo futbalových súťažiach sa hráči TJ Družstevník Žipov stali (aj vďaka kanonáde v zápase 15. kola 7. ligy ObFZ Prešov) mužstvom s najlepšou koncovkou v spomenutej súťaži. Súpera vo farbách TJ OK Chmiňany zdolali v nedeľňajšom domácom súboji vysoko 7:1. Góly zaznamenali: Patrik Biatt 4, Ladislav Kaleja 2, Matúš Dzuredna 1. Rozprávali sme sa s hrajúcim trénerom Žipova P. Biattom.

Máte za sebou dve úspešné jarné predohrávky „za 6 bodov“. V Ľuboticiach ste zvíťazili 2:1, napriek tomu, že ste vyrovnávajúci gól na 1:1 inkasovali v poslednej minúte prvého polčasu.

Vyhrali sme po tom, čo naši chlapci ukázali jeden z najlepších výkonov na ihriskách súperov. Na ťažkom teréne dobre kombinovali a domácich prakticky k ničomu nepustili. Najväčšie nebezpečenstvo hrozilo zo strany Ľubotíc bola pri štandardných situáciách. Po jednej z nich spadol v pokutovom území domáci hráč, bola z toho penalta a gól. V druhom polčase sme nadviazali na výkon z prvého dejstva, išli za víťazným gólom a zaslúžene vyhrali.

Chmiňany ste porazili tak ľahko, ako prezrádza výsledok, alebo?

Už pred zápasom som začul, že nie sú v optimálnej pohode, čo sa ukázalo aj na ihrisku. Naopak, nám sa doma darí, nestratili sme ani bod, vytvárame si množstvo šancí a dávame pomerne veľa gólov. Nič iné ako víťazstvo sme si nepripúšťali. Som rád, že sme to v rozlúčke s rokom 2022 zvládli a potešili divákov hrou aj gólovou úrodou.

VZ6 1092

 

O sebe nehovoríte a pritom... Teda, ktorý z vašich presných zásahov bol najkrajší?

Skôr spomeniem Dušana Čorba, ktorý mi trikrát prihrával, mal pred sebou už len brankára alebo prázdnu bránu... Stále však platí, že na lopty v sieti súpera sa nadrelo celé mužstvo a na to netreba zabúdať. A najkrajší gól? Pri tejto téme sa radšej bavme o výstavnom kúsku Matúša Dzurendu.

Tak inak. Ste najlepším strelcom súťaže (22 gólov), možno aj postrach niektorých brankárov (alebo obrán). Dokázali by ste si narýchlo spomenúť, ktorým súperom v 7. lige ste nedali v jesennej časti gól, prípadne proti ktorých ste neskórovali už dlhšie, prípadne vôbec?

Keďže pôsobím v Žipove už nejaký ten rok, skórovať sa mi podarilo proti každému súperovi. No nie vždy máte svoj deň. V prebiehajúcej sezóne som mal séria troch zápasov bez presnej koncovky. Prišiel na mňa akýsi útlm, kedy mi to nešlo herne, gólovo a ani mužstvu výsledkovo. Našťastie to netrvalo dlho.

Ako bude vyzerať vaša najbližšia nedeľa bez futbalu? Doprajete si niečo čo ste si od augusta odopierali?

Čo sa týka konca jesennej časti, myslím, že si v nedeľu vydýchlo veľa manželiek či priateliek -😊. Voľný čas plánujem stráviť s priateľkou a dcérkou. A dd futbalu si dám ako zvyčajnee dlhší čas pauzu. Zvyšok nedele vymieňam klasický futbal za americký, keďže som jeho veľký fanúšik.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť