fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Ako to bolo v nedeľu v Brezovici? Narazila kosa na kameň? Líder hostil ôsmu Dubovicu a prehral 1:2. Domáci, ktorí sú zároveň nováčikom najvyššej okresnej súťaže, až v štrnástom zápase sezóny pocítili po prvýkrát trpkosť prehry. Viedli síce od 13. minúty vďaka gólu Rastislava Hajduka, no súper po prestávke dvakrát udrel. Najprv v 59. minúte Slavomír Hurajt a potom v 83. minúte Damián František Stariňák.

VZ6 7004

„Tento zápas mal pre nás inú príchuť,“ dal sa počuť prezident hosťujúceho klubu Vincent Onderčo. Na mysli mal ťažké zranenie už z ôsmej minúty vzájomného súboja v prvom kole, ktoré utrpel mladý iba 20-ročný brankár Adrián Andraščík. Išlo o komplikovanú zlomeninu holennej kosti a sadry na nohe sa doteraz nezbavil. Nepriazeň osudu vtedy ešte zvýraznila prehra 0:4. „Nič horšie sa nám ani nemohlo stať. Tieto dve skutočnosti mám boli motiváciu pred nedeľňajšou odvetou. Chlapci hrali disciplinovane, dali do toho srdce, nenechali sa vyprovokovať. Napriek tomu inkasovali pomerne skoro nešťastný gól, keď zblokovaná strela zmenila smer letu. Na vyrovnanie sme si počkali až do gólovej hlavičky Slava Hurajta.“ A víťazný presný zásah sa dostavil až skoro v závere. Prvý muž dubovického futbalu pri ňom nešetril chválou... „Damiánovi sa darí, dokáže skórovať takmer v každom stretnutí. Tentoraz sa predviedol nechytateľnou bombou z hranice šestnástky...“ A trénerom klubov 7. ligy odkázal: „Dúfam, že si ho všimli a dostane šancu na nomináciu v jedenástke roka 2022. V nej by mali byť podľa môjho názoru talentovaní hráči, prípadne takí, ktorí sú dlhodobo oporami svojich tímov. A nie žoldnieri, ktorí hrávajú za peniaze mimo svojich rodných obcí.“ Tak trocha úsmevne sa zmienil sa aj o príjemných problémoch hrajúceho trénera Tomáša Šimka ešte pred úvodným výkopom... „Mali sme viac hráčov než dresov, mal naozaj ťažkú úlohu, koho napísať na súpisku a koho poslať sedieť na tribúnu.“  

Strelec domáceho presného zásahu sa dal počuť: „Boli sme si vedomí, čo nás čaká. V prvom polčase bola dominancia na našej strane. Po výmene strán sa súper sústredil na provokácie a okopávanie našich najlepších hráčov. Toto sa mu podarilo, aj vďaka tomu hostia vyhrali. Už to neriešime, radšej sa sústredíme na najbližší zápas,“ dodal R. Hajduk.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť