fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pre spresnenie, po dvakrát „hrali“ 2:1, 3:0 a 4:1, avšak vždy išlo aj o víťazstvo a tiež aj o prehru rovnakým pomerom gólom.

Naposledy sa zverenci trénera Jána Farkaša postarali o najväčšie prekvapenie 13. kola 8. ligy ObFZ Prešov. Víťazstvo na ihrisku Inter Roma Ostrovany síce možno niektorí optimisti z ich tábora predpokladali, no na druhej strane výrazný debakel domácich 0:4 ani nikto – či už fandil hráčom Družstevníka alebo Interu.

O úvodné dva lopty v sieti súpera sa postaral práve už spomínaný J. Farkaš. Najprv po necelej štvrťhodine, no a potom niekoľko desiatok sekúnd pred odchodom do kabín. Druhý presný zásah dosiahli z pokutového kopu a považuje ho za kľúčový, lebo vniesol medzi hráčov ešte väčšiu pohodu. V 80. minúte potom potvrdil vedenie hostí Peter Sedlák, v poslednej minúte uzavrel skóre Štefan Minarčak.

VZ6 9658

„V kútiku duše som veril, že môžeme niečo uhrať. Trocha som premiešal zostavu a vyšlo to. Šance mali aj hráči Ostrovian, ale pomohli nám dôležité obranné zákroky. Najprv na čiare Dávid Kollar a potom aj skvelé vybehnutie brankára Denisa Hrušku,“ uviedol J. Farkaš. Penaltu, pri ktorej si vraj veril, zariadil Daniel Varga a to po odvážnom vniknutí do šestnástky. Domáci zadáci si následne pomohli faulom. Na svoj ostatný dvojgólový zápas si J. Farkaš spomína dva, tri sezóny dozadu. „S pribúdajúcimi rokmi už nie je moja koncovka tým, čím bývala v minulosti.“

Tréner Interu Rastislav Popuša neskrýval sklamanie: „Chýbali nám siedmi hráči zo základu, a tí, čo nastúpili, boli hlavami niekde inde, len nie na zápase. Ďalším našim problémom sa ukazuje byť nedisciplinovanosť. Karty nie za fauly, ale za rečnenie. Jedna k druhej a odrazu, potom ďalšia a ďalšia - a je tu stopka na najbližšie stretnutie. V nedeľu sme boli takto oslabení o troch. Potom už len stačí nejaká chyba, alebo viac chýb v zápase, koniec koncov, dopúšťajú sa ich aj veľké mužstvá - a tresty v podobe gólov pribúdajú. No v neposlednom rade je tu aj iné ponaučenie z prehry s Jakubovanmi a to: nikdy netreba podceniť žiadneho súpera.“

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť