fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Na zisk troch bodov a udržanie pozície lídra im stačil jediný gól. Nie prvýkrát v tejto sezóne, rovnako si takto pomohli najchudobnejším víťazstvom aj v ďalších dvoch vystúpeniach. Reč je o futbalistoch FK Šarišské Michaľany, ktorí naposledy zdolali v domácom prostredí FK Družstevník Víťaz 1:0, rovnako ako predtým v 8. kole Hrabkov a v 6. runde Kojatice.

Vo všetkých troch spomenutých vystúpeniach už kaučoval mužstvo Michal Marcinko , ktorý po piatom kole vystriedal na poste trénera Vladimíra Gdovina. „Svojmu predchodcovi by som sa za úvodných päť stretnutí, hoci jedno z nich nebolo víťazné, poďakovať. Čo sa týka súboja s Víťazom, podali sme najslabší výkon v domácom prostredí. Hostia hrali celých deväťdesiat minút organizovane v bloku, my sme sa ťažko presadzovali. Čelili sme možno dvoch situáciám, ktoré sa mohli skončiť gólom v našej sieti, na druhej strane tu boli tri naše, kedy sme mohli definitívne rozhodnúť. Nestalo sa a preto sme tŕpli až do samého konca.“ M. Marcinko priznáva, že aj také zápasy bývajú, keď môže tréner pochváliť svojich zverencov iba za bojovnosť a to je tak všetko. Teší ho však, že mužstvo od jeho príchodu inkasovalo iba raz, i to z pokutového kopu, v 9. kole v Kapušanoch.

VZ6 7104

Nedalo nám neopýtať na Milana Maximiliána Minára, ktorý sa postaral o dva trojbodové góly (Víťaz 1:0, Hrabkov 1:0), v Kapušanoch skóroval pri remíze 1:1, rovnako pri výhre 2:1 v Jakubovej Voli. Plus ďalšie jeho presné zásahy, spolu ich má na konte už trinásť... „Teší ma to, no u nás pracuje na góly celý tím, lebo futbal je kolektívny šport.“ A čo postup? Nedá sa vyhnúť ani tejto téme, keďže sú Šarišské Michaľany lídrom súťaže... „Tu by som chcel poprosiť všetkých funkcionárov a trénerov, ktorí nahlas vykrikujú, že ideme za postupom, aby od toho upustili. Mojím cieľom je vyhrávať zápasy. Keď sa to podarí a skončíme prví, postúpime, keď nie, svet sa nezrúti. Staviame, až na zopár výnimiek, iba na vlastných odchovancoch, čo sa často nevidí. Ako to všetko dopadne, to nechajme na hráčoch. Našich, aj súperov. Hrabkov, Kojatice i Gregorovce by sa určite v siedmej lige nestratili. Keď sa to podarí niektorému z týchto mužstiev, zablahoželáme im – nič viac a nič menej – a život pôjde ďalej.“

Ján MIROĽA

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť