fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Štyri minúty pred koncom zaznamenal rozhodujúci presný zásah Maxim Vaxmanský. Rozprávali sme sa s trénerom Ľubotíc Jozefom Komkom.

Aký je váš pohľad na včerajší zápas? Vyzdvihli by ste iba (gólových) strojcov víťazstva, alebo aj niekoho ďalšieho?

Každý zápas je vlastne prácou celého mužstva, tímu, ktorý sa na majstrovský súboj pripravuje. Chlapci podali vyrovnané výkony, no je ťažké vyzdvihnúť jednotlivcov. Samozrejme, strelci veľmi pekných, povedal by som až výstavných gólov, vyčnievajú nad ostatnými. 

S výnimkou víťazného súboja so Záborským (2:1 doma), ste bodovali iba so súpermi, ktorí sú aktuálne v tabuľke pod vami. S jedenástou Dubovicou doma 8:1, v Nemcovciach 4:0, v Chmeľove 1:1, naposledy doma s Terňou 2:1. Dá sa aj na základe tejto skutočnosti zhodnotiť vaše postavenie v tabuľke?

Dá a veľmi jednoducho: ako sa v nedeľu zídeme, v akej zostave, počte - také boli aj výsledky. Veľa hráčov je odcestovaných na vysokých školách, zranenia a rôzne súkromné problémy. Sme amatéri a preto to tak aj vyzerá.

VZ6 3888

 

Taká malá zaujímavosť: vyzerá to, že váš najsmolnejší ligový zápas mohla byť „odveta“ za pohárovú prehru 2:3 v Žipove. Dva zápasy s tým istým súperom v priebehu siedmich dní. Lenže aj „odvetu“ ste prehrali tesne 3:4... Ako sa s odstupom času pozeráte na tieto dve stretnutia?

V tých zápasoch sme boli minimálne vyrovnaným mužstvom, ak nie lepším. Našou bolesťou však bolo premieňanie šancí a na túto slabinu doplácame doteraz. Žipov hrá dôrazný futbal, ktorý nám veľmi nevyhovuje. Vo svojom strede majú osobnosť, na ostatných postoch skúsených hráčov. Máme s nimi negatívnu bilanciu. Čo sa týka spomenutého dvojzápasu, do každého zápasu sme išli s vierou vo víťazstvo.  

V nedeľu sa predstavíte u susedov vo Vyšnej Šebastovej. Jasným favoritom je domáci tím. Čo s tým?  

Nastúpime proti skúsenému súperovi, ktorý podáva dlhodobo vyrovnané a stabilné výkony. Netají sa postupovými ambíciami. Vo svojich radoch má dvoch hráčov, ktorí vlani obliekali náš dres. Máme tam aj mnoho priateľov, ktorí sú mne osobne blízki. Verím, že derby prinesie dobrý futbal, zaujímavý pre divákov, nech vyhrá lepší, ale hlavne, nech sa nikto nezraní. Keď sa zápas skončí, podáme si ruky a ideme ďalej.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť