fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V Sedliciach, kde jeho hráči vyhrali 2:1, doma (na ihrisku v Kapušanoch), kde sa zrodila remíza 2:2 – a naposledy, včera - rovnako pod stredovekým hradom... Slovanisti zvíťazili nad Sedlicani 4:3. Vo všetkých troch spomenutých meraniach síl sa strelecky presadil útočník Matej Kravec. Naposledy sa dokonca postaral o všetky štyri góly svojho mužstva. Za hostí boli v koncovke úspešní Daniel Mitrík, Michal Rončík, Peter Haľko.

M. Kravec nie nielen najlepším kanonierom Solivaru, no aj celej súťaže. Prvenstvo mu dokonca patrí aj v rámci okresu. Na konte má už 21 gólov. Ostatné štyri, ako sa vyjadril, boli každý iný... „Pred prvým som využil prihrávku od Ruda Beliša a potrestal zlé vybehnutie brankára, ktorého sa mi podarili prelobovať. Druhému predchádzal odvážny prienik Jána Adama, ja som už len zakončoval pravačkou z hranice šestnástky do pravého horného rohu. Tretí padol po obliehaní šestnástky Sedlíc, centri Tomáša Gomuleca, skóroval som ľavou nohou k pravej žrdi. Na štvrtý mi opäť nahrával Rudo Beliš, po krásnej kolmici som šiel od polovice ihriska sám na brankára a trafil som to z uhla z pravej strany,“ opísal sled „udalostí“ futbalista roka 2021 8. A ligy (dnes 9. A ligy) ObFZ Prešov.    

VZ6 2864

Ako už bolo naznačené, včerajšie meranie síl nebolo z radu iných, takpovediac tuctových, ktoré sa skončili jednoznačných víťazstvom favorita, či už „na nulu“, alebo s jediným inkasovaným gólom. „Áno, toto bol vyrovnaný duel, my sme sa snažili tvoriť hru, ale po individuálnych chybách nás hostia trestali z rýchlych brejkov.“ Na druhej strane je dobré, že sú aj také nejednoznačné súboje, lebo ostražitosti nikdy nie je dosť a zaspať na vavrínoch sa nie vždy môže vyplatiť. „Áno, určite. My sa snažíme pozerať na seba a urobiť si každý zápas čo najjednoduchším, ale nie vždy sa to podarí. Koniec koncov, Sedlice sú húževnatým mužstvom, proti ktorému sa nehrá jednoducho. Tentoraz nám to o gól vyšlo, no nemusí byť z toho pravidlo,“ dodal M. Kravec.   

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť