fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Desiate kolo 8. ligy ObFZ Prešov ponúklo v siedmich zápasoch sedem výsledkov. Zaujímavosťou je, že každý iný. V jednom z nich TJ Šľachtiteľ Malý Šariš zdolal TJ Sokol Hrabkov 3:1, po polčase 2:0. Domácich poslal do vedenia v 32. minúte Marek Ambrózy, gól do šatne (43. min) zaznamenal jeho no 12 rokov mladší synovec Matúš. Štyri minúty po výmene strán znížili hostia z pokutového kopu, úspešným realizátorom bol Jozef Marušák. Konečnú podobu výsledku dal v 66. minúte Patrik Adamčo.

„Kto dá viac gólov, ten vyhrá,“ povedal po stretnutí tréner Malého Šariša Rastislav Janek. Zdôraznil však, že to by bol veľmi jednoduchý pohľad na dianie na ihrisku. „Hostia majú svoju nespornú kvalitu, ich výkony sú znova ozdobou tejto súťaže. Mali šance, ktorými nás mohli položiť na kolená už po úvodnej štvrťhodine a aj neskôr. Vrátane exligistu Petra Liptáka.“ Viacerí osvedčení strelci Hrabkova stroskotali na brankárovi TJ Šľachtiteľ Martinovi Kolesárovi „Ukázal niekoľko parádnych zákrokov, pri ktorých určite čerpal zo skúseností, ktoré získal ako hádzanársky brankár. Môj výber z trojlístka Šutko, Nižník, Kolesár, sa tak ukázal ako správny,“ poznamenal R. Janek na margo dvojnásobného dorasteneckého majstra Slovenska v drese Tatrana Prešov. Zdôraznil tiež, že konečne bol po prvýkrát v tejto sezóne spokojný aj s prístupom svojich zverencov. „Bojovali, vyžmýkali zo seba doslova všetko. A – priznávam, naklonená im bola aj pani šťastena, kým Hrabkovčanov naopak, akoby ani nepoznala,“ uviedol „na rovinu“ R. Janek.       

VZ6 2734 

„Sú zápasy, keď nedáte gól, ani keby ste boli sami na ihrisku. V nedeľu sme boli toho príkladom práve my, čo náš pochopiteľne nemôže tešiť,“ povzdychol si hosťujúci tréner Marián Fedor. Aj preto vraj nemôže byť ani reč o tom, žeby boli domáci lepší o dva góly. „Po dvadsiatich minútach sme mali vyhrávať 4:0 a nebolo by čo ďalej riešiť.“ Nad výhodou pokutového kopu sa pousmial a poznamenal. „Viete, patrilo sa po štyroch prehliadnutých domácich rukách.“ Jeho zverenci ho nesklamali, bojovali, dokázali si vytvoriť šance, „no v prípade, že súper nechce hrať a iba betónuje, je ich premieňanie oveľa ťažšie.“ Chuť do futbalu mu to ale neuberá, lebo je to podľa neho pekná hra, „akurát ju kazia niektorí funkcionári a rozhodcovia. A tiež by stále malo platiť, že kto nemá na vyššiu súťaž, no pozor, nemyslím tým Malý Šariš, nech sa tam zubami nechtami nedrží, lebo v tom prípade je lepšie hrať dôstojnú rolu o triedu nižšie,“ dodal na záver M. Fedor.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť