fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Futbalisti FK Dubovica dostali v tejto sezóne už nejednu nádielku. V Žipove a Ľuboticiach B prehrali zhodne 1:8, o ďalších prehrách asi treba radšej pomlčať, za všetko hovorí aktuálne tretie miesto – od konca. Ešte o priečku nižšie je sú hráči Chmeľova. A práve oni si to minulú nedeľu „všetko odniesli“. Mužstvo od Lipian prvýkrát strelilo až päť gólov, hosťom dve lopty v domácej sieti na (aspoň) remízu nestačili. Čo rozhodlo v výsledku 5:2 (1:0)?

Prezident FK Dubovica Vincent Onderčo hovorí o prínose, ktorý súvisí s návratom niektorých hráčov... „Hráčov, ktorí sú našimi oporami,“ spresnil na úvod rozprávania. Pracovne boli mimo domova určitý čas vzdialení Slavomír Hurajt a Jakub Onderčo, po zranení sa uzdravil Damián Starinaj. „No nebol to aj tak pre nás ľahký zápas. Súpera sme definitívne zlomili až v druhom polčase po dvoch zlepených góloch v priebehu jednej minúty na 3:1 a 4:1.“ Podľa prvého muža dubovického futbalu ale treba ostať pri zemi, lebo mnohé môže ukázať ďalšie stretnutie s ďalším tabuľkovým susedom. „Nemcovce sú hneď nad nami, body potrebujú rovnako ako my. Zajtra sa uvidí...“

VZ6 2259

Chmeľovčania podali v prvom polčase podľa ich hrajúceho prezidenta Martina Marcinka katastrofálny výkon. „Opäť nám nečakane vypadli niektorí hráči zo základnej zostavy, iní zas nastúpili po dlhšej pauze. Kým sa to ako tak poskladalo, resp. za pochodu pomenilo na jednotlivých postoch, trvalo to až do prestávky. Hneď po nej sa nám podarilo vyrovnať, no onedlho sme nešťastne inkasovali zo štandardky skoro z polovice ihriska po pošmyknutí brankára Mateja Lukáča. Potom nasledovala penalta proti nám, domáci ju premenili a o niekoľko sekúnd rýchlo zvýšili už na 4:1. Ocitli sa na koni, my zasa na psychickom dne a zápas sme už len dohrali.“ Potešilo jediné, „že sa konečne strelecky chytil Damián Kendra, trúfal si na obidva penalty, ktoré s prehľadom premenil,“ dodal M. Marcinko.

Dubovica – Chmeľov 5:2 (1:0), góly: Damián František Stariňák, Filip Stariňák, Jozef Zvolenský z PK, Slavomír Hurajt, Matúš Poremba - Damián Kendra 2 (obidva z PK).

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť