fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V zápase 8. kola 8. ligy ObFZ Prešov ŠK Gregorovce – TJ Družstevník Víťaz bol favorit jasný. Bol ním domáci tím. Remízu 2:2 (0:2) preto možno považovať za prekvapujúci rezultát. V 29. minúte a o dve minúty neskôr pripravili hostia súperovi menší šok. Najprv aj za prispenia vlastného gólu Erika Obšuta a onedlho po presnom zásahu Petra Stašíka. V 50. minúte znížil Dávid Kišš a v 67. min vyrovnal Alaxander Radačovský.

Rozprávali sme sa s hrajúcim prezidentom hosťujúceho klubu TJ Družstevník Petrom Stašíkom. Vo veku 45 rokov stal ašpirantom na najstaršieho skórujúceho hráča Prešovského a Sabinovského okresu minimálne v jesennej časti sezóny 2022/23.

„Nuž, keď je to tak, musím povedať, že k tomuto neoficiálnemu oceneniu mi dopomohol Adam Gatt, ktorý si poranil koleno a ja som ho musel už v 22. minúte striedať. Ešte k našim gólom: Prvý sme dosiahli z brejku , nebol to čistý ´vlastenec, rozhodca ho mohol pokojne pripísať Kevinovi Kurucovi. Domáci hráč loptu tečoval pri pokuse o zblokovanie jeho strely. Čo sa týka mojej maličkosti, taký gól som v kariére nedal a už asi ani nedám. Bol to taký malý frajer na záver, ktorým som zaskočil gregorovského brankára po jeho zlom odkope. Loptu som si prebral a skúsil kopnúť až do jeho svätyne pod brvno. Najprv som sa bál, či tam lopta vlastne zaletí, ale chvalabohu toľko sily ešte v pravačke mám. A možno to bolo tým, že majú skôr krátke ihrisko,“ zasmial sa P. Stašík.

VZ6 1972

V druhom polčase boli hostia pod stálym tlakom domácich, ktorým sa podarilo vyrovnať a v poslednej minúte boli veľmi blízko k trojbodovému zisku. Lukáš Frič ale pokutový kop nepremenil: „Kopol do zle, popri tom náš brankár Miro Šurima zvolil správnu stranu.“

Víťaz začal sezónu tromi prehrami, no potom zaujal sériu piatich súbojov bez prehry... „Čo k tomu povedať. Na začiatku sme sa nádejali, že Malý Šariš sa upriami svoju pozornosť predovšetkým na obhajobu prvenstva v Letnom pohári, no prerátali sme sa. Hrabkov sa s nami tiež nemaznal. Po stretnutí v Kapušanoch mal trefnú poznámku nás matador Peter Lupták, ktorý povedal – Zbytočne sme sa tu trepali, keď nás päť minút pred koncom niekto odfajčí, ako... No nebudeme tu vyplakávať. Tešíme sa zo série, ktorá prišla. Škoda len, že každý takýto zápas nás stojí jedného hráča. Aj preto, keď sa pýtate na najbližší súboj doma s Ostrovanmi, vyhláseniam o troch bodoch s radšej vyhnem. Hostia, to je v našich končinách taká malá Barcelona, majú kvalitu, sú výborní s loptou, celý zápas ´jazdia´, sú skrátka nepríjemní. No každopádne sa na ten súboj tešíme a sme zvedaví, čo prinesie,“ dodal na záver P. Stašík.

Ján MIROĽA

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť