fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Obec Kamenica v Sabinovskom okrese bude zajtra od 15.30 h hostiť účastníkov finálového zápasu 29. ročníka Letného pohára ObFZ Prešov. O prvenstvo v prestížnej súťaži zabojujú TJ Sokol Brezovička (v zápise uvedená ako domáci tím) a TJ Družstevník Žipov. Pre obidvoch súperov nie je účasť v rozhodujúcom súboji žiadnou neznámou. Čerstvejšie spomienky majú „domáci“, ktorí pred rokom hrali na ihrisku v Dulovej Vsi o vzácnu trofej proti Malému Šarišu. Hoci viedli 1:0, nakoniec prehrali 1:2. V lige sa však sokolom darilo, vyhrali najvyššiu okresnú súťaž a postúpili do „kraja“. Favorit štvrtkového merania síl je teda jasný, no v kolektívnych športoch stále platí, že každý zápas sa začína od 0:0 a prekvapujúce výsledky nie sú zriedkavosťou.

Ako postupovali obidve mužstvá až do finále? Brezovička v prvom kole vyradila Šarišské Michaľany na ich pôde 1:0, hrdinom súboja bol Martin Klambara, ktorý skóroval v poslednej minúte. V druhej runde vyhrala Brezovička v Dubovici 5:3, za stavu 1:2 zaznamenali jej hráči za necelých desať minút tri góly a dokonalý obrat bol na svete. V semifinále, ako sa hovorí, Brezovička vrátila Malému Šarišu požičané z leta minulého roka, zdolala ho v domácom prostredí 5:1.

VZ6 8012

Žipovčania na úvod súťaže zvíťazili v Radaticiach 2:0, v druhom kole sa stretli doma s Chmiňanmi, s ktorými hrali po deväťdesiatich minútach nerozhodne 1:1. Zvládli však penaltovú lotériu v pomere 5:4. V semifinále viedli doma dvakrát nad Ľuboticami B, 1:0 a 2:1, no dvakrát dovolili súperovi vyrovnať. Až tri minúty pred koncom dal Michal Bartko gól, na ktorý už hostia nedokázali zareagovať.

Toľko v skratke návraty k dôležitým momentom Brezovičky a Žipova na ich ceste do finále. A ako to dopadne tentoraz? Dáme sa prekvapiť...

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť