fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Futbalisti FK Uzovský Šalgov až na tretí pokus získali plný počet bodov. V premiére remizovali doma s Chmiňanmi 1:1, v druhom kole prehrali v Hermanovciach 1:2. V nedeľu zdolali Terňu 3:0, od 8. do 25. minúty sa postupne v koncovke presadili Matej Semaník, Matúš Pagáč a Miloš Fekete. Tréner Ján Slaninka odpovedal na tri otázky.    

V úvodných dvoch vystúpeniach ste si hanbu neurobili, no víťazné duely to neboli. Ako ďaleko či blízko ste boli k trom bodom?

V obidvoch zápasoch sme doplatili na nepremieňanie šancí. Proti Terni bola ešte hodinu pred zápasom polovica ihriska pod vodou. Všetci boli presvedčení, že sa duel neuskutoční. Lenže po búrke stačila polhodina a všetka voda z ihriska sa stratila. Hlavný rozhodca Dušan Andrejko nemal dôvod zrušiť zápas. Po opätovnom označení ihriska sme začali s tridsať minútovým oneskorením – chvalabohu, lebo sme sa konečne dočkali víťazstva. Chlapci boli po Chmiňanoch a Hermanovciach správne nabudení, lebo hoci hrali v tých zápasoch dobre, získali len jeden bod.

VZ6 7553

Po góle na 3:0 už ďalšie neprišli... Navyše strelca prvého presného zásahu striedal už v 20. minúte Peter Malík.

Matejovi Semaníkovi sa ozvalo nedoliečené koleno. Cez polčas sa pýtal dole aj ďalší strelec Matúš Pagáč, takže naša koncepcia hry bola trochu narušená. V kabíne sme si povedali, že nie je dôležité dať ďalšie tri góly, ale žiaden nedostať. Toto hráči splnili do bodky. Teší ma, že sme počas celého zápasu nepustili súpera do žiadnej vážnejšej šance.

V nedeľu sa predstavíte na trávniku lídra vo Vyšnej Šebastovej. Spomínate si ešte na výsledky 2:3 a 0:5 z minulej sezóny. A na šesť z ôsmich gólov z kopačiek dvojice Hojsák, Jačišin. Sú tieto štatistiky pre vašich hráčov varovným prstom, alebo už len minulosťou, na ktorú nemyslíte?

Domáci majú dobrý tím a nám sa proti nim nehrá práve najlepšie. Peťo Hojsák, ako náš bývalý hráč a kamarát, nám asi chce ukázať, že je stále dobrý futbalista a excelentný strelec. Ale každý zápas sa začína od 0:0, takže sa určite pokúsime zmeniť nepriaznivé štatistiky.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť