fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Futbalistom OŠK Kapušany patrí po troch kolách v tabuľke 8. ligy ObFZ Prešov piate miesto. Určite mohli byť aj vyššie, keby – si v prvom kole doma proti Žehni nebol dal Ján Hudák vlastný gól. Ten istý Ján Hudák, ktorý chvíľu predtým otváral gólový účet zápasu. No v tom istom stretnutí bolo aj iné keby – keby domáci neboli inkasovali v poslednej minúte na konečných 2:3.

V druhom kole išli Kapušany zabojovať do Drienova. O viac šťastia, rovnako aj o priazeň futbalového pánbožka. Podarilo sa. Zverenci trénera Matúša Čisarika zvíťazili 3:1. „Po Žehni som nad chlapcami nelámal palicu, podali dobrý výkon, boli lepším celkom a zároveň som veril, že ich to nakopne do ďalšieho súboja. Mýlil som sa...“ poznamenal spomenutý kormidelník.

VZ6 1972

V nedeľu totiž jeho zverenci, ako sa zvykne hovoriť, utrpeli víťazstvo nad Víťazom v pomere 3:2 (góly: Tomáš Pavelko, Dominik Čisarik, Ľuboš Hudák resp. Oliver Čech, Matej Fabíny). Za stavu 1:1 Kapušančania dvakrát skórovali (v 85. a 86. minúte), hostia stihli v predposlednej minúte už len korigovať – 3:2. „Chlapci ma výkonom sklamali. Od začiatku do konca pôsobili nervóznym dojmom, boli ustráchaní, nevedeli si prihrať, lopta im skôr prekážala namiesto toho, aby ju vedeli ovládať. Boli aj svetlé momenty, no iba málo. Mohlo to pre nás dopadnúť aj horšie, lebo aj súper mal šance. Ešteže máme tri body, ďalšia domáca strata by bola dosť nepríjemná.“

Pušovce a Gregorovce budú ďalšími súpermi, ktorí sa predstavia na ihrisku pod starým hradom z 13. storočia. „Musíme sa zlepšiť a veriť, že predchádzajúca nedeľa to bol len akýsi deň blbec. Treba ale hrať lepšie, s väčším nasadením. Každý chce doma vždy naplno bodovať, ani my nie sme výnimkou,“ dodal M. Čisarik. Zmienil sa ešte o príchode dvoch posíl z Kokošoviac, Jozefa Ličáka a Tomáša Pavelka, potešil ho tiež návrat niektorých bývalých hráčov Kapušian.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť