fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Futbalisti AŠZ Torysa sa v stredu po druhýkrát pokúšali prejsť cez sito prvého kola Slovnaft Cup-u. Pred rokom prehrali doma so Sabinovom 0:6, tentoraz podľahli Starej Ľubovni, súperovi, ktorý predstavoval vyššiu kvalitu, len 0:2. Skórovali: v 53. minúte Filip Serečin a v 78. minúte Róbert Lapoš. „Veľké oči sme nemali, no stretnutie sme poňali predovšetkým ako sviatok futbalu a myslím, že sa táto myšlienka neminula účinkom. Napriek tomu, že neďaleko v Šarišských Dravciach sa hral iný pohárový súboj, mali sme aj my slušnú divácku kulisu. Ľudí sme pritiahli na štadión aj zaujímavou tombolou, ceny ako LED televízor, kosačka či vysávač, sú vždy lákadlom,“ dal sa počuť hrajúci prezident domáceho klubu Pavol Klembara.

VZ7 9311

Čo sa týka diania na trávniku, víťazstvo hostí je zaslúžené, hrali toľko, čo potrebovali, lepšie na tom boli aj kondične. „Bolo vidieť, hlavne s pribúdajúcimi minútami v druhom polčase, kto koľko trénuje,“ poznamenal. Favorit mohol rozhodnúť už do prestávky, zahodil však tri tutovky. No mohlo byť aj inak, keby za bezgólového stavu nebol mieril do žrde Matúš Lazorík. „Po priamom kope Jána Angeloviča bol veľmi blízko ku gólu, hlavou mieril prudko, ľudia už pomaly dvíhali ruky, no vzápätí ostali sklamaní. Škoda, keby si lopta našla cestu do siete, možno by sa duel bol odvíjal inak. Aspoň pol gólu, keby za toto platilo,“ zasmial sa prvý muž toryského futbalu.

V nedeľu sa všetky „pohárové“ mužstvá vrátia do takpovediac ligových koľají. Torysa sa predstaví vo Finticiach, ktoré v stredu nestačili na Veľký Šariš, podľahli mu hlavne 0:4. Aká veľká je šanca ešte viac prederaviť domácu obranu? Trúfnu si futbalisti Torysy? „Neviem, či sa budeme zameriavať na rozklad fintickej defenzívy, to by boli asi silné slová. No máme cieľ odčiniť prehru 1:4, ktorú sme tam utrpeli v jarnej časti minulej sezóny,“ odkázal P. Klembara. Vycestovať k súperovi by mali v najsilnejšom zložení, s výnimkou obrancu Jakuba Bujňáka. „Má natiahnutý stehenný sval a také zranenie sa zo dňa na deň nevylieči,“ dodal na záver.

Ján MIROĽA    

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť