fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Vo futbalovom Prešove si výsledok 4:0 (2:0) budú asi navždy spájať so zápasom Tatrana s Duklou Praha ihneď po návrate zeleno-bielych do najvyššej česko-slovenskej súťaže v roku 1977. Mimochodom, o necelý týždeň, 17. augusta, uplynie presne 45 rokov, čo dvakrát „Berty“ Majerník a po raz dvaja Jozefovia, Bubenko a Šálka, vtedy zariadili obrovskú radosť fanúšikov koženej lopty z metropoly Šariša.

Podobnú eufóriu zažili v stredu priaznivci futbalu v Šarišských Dravciach. Tamojší hráči v 1. kole Slovnaft Cupu porazili doma Sabinov 4:0, tiež po polčase 2:0. Góly strieľali: 35. Marek Urda, 45. Matej Hovančík, 54. a 59. Tomáš Sontag. Klub sa po prvýkrát vo svojej histórii prihlásil do súťaže s bohatou tradíciu a premiéra mu vyšla nad očakávanie dobre. Hrajúci tréner hostiteľov Matej Hovančík sa v úvode rozprávania vyslovil len veľmi stručne, no o to výstižnejšie: „Bola to óda na futbal.“ Ako ďalej uviedol, s jeho náprotivkom na lavičke hostí Petrom Bašistom, s ktorým sa v minulosti ako spoluhráči tešili v drese MFK Košice zo zisku Slovenské pohára, sa pred úvodným výkopom pozdravili a to bolo všetko. „Po zápase sme sa už nestretli, no určite si niečo o ňom povieme neskôr, príležitosť sa nájde.“

VZ7 9469

J. Hovančík sa v krátkosti vyjadril aj k štyrom loptám v sieti súpera. „Pri prvom góle nám konečne vyšla nacvičená štandardka, pri druhom to bol parádny obstrel po skrumáži, tretí padol po ukážkovom presnom centri zľava, pri štvrtom vynikla individuálne práca s loptou v podaní strelca.“ Tiež poznamenal, že takú početnú divácku kulisu (250) neočakával on - a asi ani nikto z domáceho tábora. K tomu atmosféra, akú si na tomto štadióne nepamätá.

Výkon a výsledok proti Sabinovu, ktorý pôsobí vo vyššej súťaži (4. resp. 5. liga), je záväzkom, týka sa už najbližšej nedele. „Hráme v Župčanoch, ktoré sú pre nás neznámou. Aj preto, lebo sme o nich počuli rôzne referencie. Na jednej strane viac pozitívne, na druhej skôr negatívne. Ukáže sa až na ihrisku. Určite nastúpime bez zraneného Dávida Guľašu a otázny je aj štart Pavla Kocurka, ktorý nedohral stretnutie so Sabinovom,“ ukončil rozprávanie J. Hovančík.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť